AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır, AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, Merkez İlçe Başkanı Hasan Şengüloğlu ve Kadın Kolları Başkanı Gönül Asuk ile birlikte, İzmir’de meydana gelen deprem felaketinde görev yapan Düzce Arama Kurtarma Derneği (DAKE), Afet Gönüllüleri Derneği Düzce Şubesi (AFGD) ve Ulusal Keşif Arama ve Kurtarma (UKSAR) derneklerini ziyaret etti.

İlk ziyaretlerini Afet Gönüllüleri Derneği Düzce Şubesi’ne gerçekleştiren Milletvekili Fahri Çakır ve beraberindekiler, burada Dernek Başkanı Dernek Başkanı Tarık Mert’ten çalışmaları hakkında bilgi aldı.

İzmir Depreminde gösterdikleri çaba ve gayretler nedeniyle Dernek Başkanı Tarık Mert’e teşekkür plaketi veren Çakır,  “Özellikle Düzceli olarak teşekkür ediyoruz çünkü siz gittiğiniz yere Düzce Afet Gönüllüleri olarak gittiniz. Bir Düzceli olarak biz kendimize de pay çıkartıyoruz oradan. O nedenle Allah sizden razı olsun. Biz size çok çok teşekkür ediyoruz. Bugün Hasan Başkanımız Merkez ilçe başkanımız konuyla alakalı bahsedince İl Başkanım bu konuda bende Ankara’dan akşam geldim. Mustafa Keskin İl Başkanımız ile birlikte Gönül Başkan bizim kadın kolları başkanımız ve diğer parti yetkilileri arkadaşlar dedik ki henüz sıcağı sıcağına hemen arkadaşlara gidelim. İşin maddiyatına ihtiyaç va,r başkaca şeylere ihtiyaç var. Hatta işin içerisine azıcıkta magazin katalım. Şimdi girerken burada daha da iyi altını çizerek söylemek istiyorum.  Siz Afet gönüllüleri kurtarma derneğisiniz ama önce kendinizi buradan şu mekândan kurtarın” dedi.

AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin ise, İzmir depreminde gösterdikleri büyük gayretlerden dolayı Afet Gönüllüleri Derneği, Düzce Arama Kurtarma Derneği ve Düzce Ulusal Keşif Arama ve kurtarma Derneği yöneticilerine ve üyelerine teşekkür ederek,”Tarık Başkanla bu heyet bizleri Ak Parti il binasında ziyaret etti. Bizi emir Başkanlığımızı Merkez ilçe Başkanlığımızı ziyaret edip orada neler yapılabilir. Bu konu hakkında bu zor olan görev hakkında istişarelerde bulunduk. Tabi ki biz geçen yık bir sel felaketi geçirdik. Arkadaşları orada da gördük. Arama kurtarma ekipleri sivil toplum örgütü ilk defa Ak Partiyle kurulan arama kurtarma ve AFAD ekibi Türkiye’de Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde AFAD diye bir şey kuruldu. AFAD anında ki ildeki tek elden yürütülsün. Bir merkezden yürütülsün diye Sayın cumhurbaşkanımız önderliğinde böyle bir kurum kuruldu. Bu kurumda zaman zaman sivil toplum örgütlerini destekleyecek programlar yapıyor. Eğitimler yapıyor. Biz AFAD Müdürümüzle de görüştük. Bizde alimizden geleni yapacağız. Sonuçta Düzce’de bildiğim kadarıyla 3 tane sivil toplum örgütü var. Sabahın 4 ‘ünde Cumayeri’ne gittiğim zaman sayıl vekilim. Bizden önce oradaydılar. Sadece Düzce’de değil İzmir’de Düzce arama kurtarma Düzce AFAD gönüllüleri bunlar Düzce’nin ismini oralarda Hem Elazığ depreminde hem İzmir depreminde adımızı duyuruyorlar. Ama en önemlisi de bir can kurtarıyorlar bir can kurtarmak için gidiyorlar. İnşallah hep birlikte bizde el ele vererek bir katkımız olur inşallah” diye konuştu.

Afet Gönüllüleri Derneği ziyaretlerinin ardından, AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır, İl Başkanı Mustafa Keskin, Merkez İlçe Başkanı Hasan Şengüloğlu ve Kadın Kolları Başkanı Gönül Asuk, DAKE ve UKSAR’ı ziyaret ederek, dernek başkanlarına teşekkür plaketi verdi.