Kasım ayında yapılacak AK Parti Düzce 7. Olağan İl Başkanlığı Kongresi öncesi sürpriz gelişme! 22 ilde yeni dönemde il başkanlığını göğüsleyecek isimleri belirleyen AK Parti Genel Merkezi’nin Düzce’yi sorunlu iller arasına aldığı ortaya çıktı.

Düzce gibi il başkanı koltuğuna oturacak isim konusunda uzlaşı sağlanamayan illere müfettiş gönderme kararı alan üst yönetim, böylelikle partinin tüm kademelerini müfettiş aracılığıyla dinleyecek. Önümüzdeki hafta Düzce’de olması beklenen parti müfettişinin, AK Partili ilçe başkanları ve belediye başkanlarının yanı sıra Milletvekilleri Fahri Çakır ve Ayşe Keşir ile de istişarelerde bulunacağı öğrenildi.

Keskin’in koltuğu sallantıda

Bu gelişme, mevcut İl Başkanı Mustafa Keskin’in koltuğunun sallantıda olduğunu kanıtladı. Geçmişte 2 dönem merkez ilçe başkanlığı yapan Keskin’in atama ile geldiği il başkanlığı görevini devam ettirmek istediği bilinirken, özellikle son yerel seçimlerdeki kayıpların ve parti içindeki bölünmenin Düzce’nin sorunlu iller arasında yer almasına zemin hazırladığı bilgisi edinildi.

Partinin tüm kademelerine kulak verecek olan parti müfettişinin hazırlayacağı rapor doğrultusunda ya ‘Keskin ile devam’ denilecek ya da yeni bir aday için potansiyel isimler mercek altına alınacak.

Kuşçuoğlu’nun üzeri çizildi

Öte yandan bir kötü haber de il başkanlığı için can atan Hakan Kuşçuoğlu’na geldi. 2018 yılının aralık ayında o dönem AK Parti Düzce İl Başkanlığı koltuğunda oturan Hikmet Keskin’in partinin talimatıyla istifa etmesi sonrası AK Parti Düzce Merkez İlçe Başkanlığı görevini bırakan Hakan Kuşçuoğlu’nun üzeri çizildi. Partideki görevlerinden çeşitli gerekçelerle istifa edenlerin tekrar aktif göreve getirilmeyeceği kararı dolayısıyla eski Merkez İlçe Başkanı Kuşçuoğlu, çok istediği il başkanlığına istese de talipli olamayacak. Keskin’in aday gösterilmemesi halinde ‘Başkanlık yarışında ben de varım’ diyenler arasında Kuşçuoğlu yer alamayacak.