Düzce’nin daha geniş kitlere tanıtılması ve kalkınmasını sağlamak amacıyla 1993 yılında kurulan ‘Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı’nda geçtiğimiz temmuz ayında yapılan genel kurulla yepyeni bir dönem başladı.

Kabuğuna çekilen vakıfta Mutlu ile hizmet dönemi başladı

Betondan nakliyata, keresteden akaryakıta kadar çok sayıda alanda Düzce’ye yatırım ve Düzceli’ye istihdam sağlayan AKFA Şirketler Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı olan Ahmet Mutlu’nun elini taşının altına koyarak başkanlık görevini üstlenmesi ile yıllardır adeta kabuğuna çekilen vakıfta hizmet dönemi de başlamış oldu.

Saygın isimler, güçlü yönetim

Saygın ve sevilen isimlerden oluşturduğu güçlü yönetimi ile vakfı yeniden ayağa kaldıran ve logo da dahil olmak üzere her alanda sil baştan düzenlemeler yapan Başkan Ahmet Mutlu, Düzce’deki diğer derneklerle yaptığı iş birliği ile de sivil toplum kuruluşları arasında kaynaşmayı güçlendirdi.

Tüm faaliyetlerini şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşarak çalışmalarını yürüten vakfın Başkanı Ahmet Mutlu’ya bir övgü de Düzce’de yaklaşık 2 dönem başkanlık yapan Mehmet Keleş’ten geldi.

Keleş: Sayın Mutlu, muhteşem de bir ekip kurmuş

Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp sunduğu ‘Kitabın Ortasından’ programına konuk olan Düzce eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş, başarılı iş insanı ve Düzce Kalkınma ve Tanıtma Başkanı Ahmet Mutlu hakkında şu güzel sözleri sarf etti:

“Sayın Ahmet Mutlu, vakıfta kesinlikle başarılı olacaktır. İnanıyorum. Buradan Ahmet Mutlu ve ekibini de tebrik ediyorum. Yapamadığımız bir şeyi yapıyor ve başarıyor. Bir kere yılların siyasetçisi, tecrübesi. İyi bir iş adamı. İyi bir ekip kurmuş. Ekipte sağdan soldan her taraftan adam var. Nasıl o ekibi bir araya getirdiğine şaşırdım. Muhteşem de bir ekip kurmuş.”

“Keşke Mutlu gibi birçok insan çıksa”

“Sivil toplum yapılarını önemseyip güçlendirmemiz lazım.” diyen Keleş, “İşin orası ayrı bir şey. Ama başka bir şey söyleyeyim. Halk bir konuda devlet ya da devletin görevlendirdiği kişiler aciz kalırsa kendi kendine çözüm üretmeye çalışıyor. Bunun farkında değiliz. Mesela geçmişte de depremden sonra bazı şeyler yapılamadı. O günlerde de bir sivil yapılanma oluşmuştu. Toplantılar yapılıyor. Belediye başkanı toplantıya çağırılıyor. “Hayırdır” dedik biz. Ondan sonra bizim çalıştığımızı görünce geri çekildiler. Şimdi bakıyoruz. Vatandaş, ‘Sen yapmıyorsun bari ben kendi kendime çözüm üreteyim. Ne yapayım?’ diyor. Ahmet Mutlu’nun yaptığı iş de böyledir. Keşke bu tür yapılanmaların sayısı artsa. Keşke böyle Mutlu gibi birçok insan çıksa farklı STK’lar ortaya çıkarsalar da toplumun birtakım ihtiyaçları buradan ortaya çıkacak tazyikle görülse. Onlar bir şey söylerse dikkate alınacaktır çünkü örgütlü güç. Bence benim dönemim dâhil Düzce’de gördüğün olumlu hadiselerden biridir. Ben Ahmet mutlu ve ekibini tebrik ederim.”