CHP 22. Dönem İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek, partisinin referandum çalışmalarına destek vermek için bugün Düzce’ye geldi. İlk olarak basın mensuplarıyla bir araya gelen Şimşek, vatandaşların neden ‘Hayır’ demesi gerektiğini gerekçeleriyle anlatarak, iktidarı hedef gösteren açıklamalarda bulundu.

“Parlamenter sistemin arızasından bahsedilmiyor”
Düzce’de CHP kimliği ile değil vatansever kimlikleriyle bir saha çalışması yapacaklarını ifade eden 22. Dönem İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek, şöyle devam etti: “Türkiye, 16 Nisan’da tarihi bir gün yaşayacak. Bu rejimi değiştirecek bir yapı mı yoksa aydınlık yarınları taşıyabilecek bir süreci mi yaşatacak hep birlikte göreceğiz. Bu 18 maddeye baktığınızda parlamento ile ilgili tek bir kelime geçiyor. Parlamenter sistemin arızasından bahsedilmiyor. Bir 61 Anayasası diyorlar vesayet altındaydı, 82 anayasası OHAL ve vesayet altındaydı. Bugün 16 Nisan’da oylayacağımız 18 maddenin içerisinde 70 maddeyi ilgilendiren ve değiştiren içeriği konuşuyoruz.”  

“Terör bitip ekonomi düzelecekse neden 2019’a bırakıyorsunuz?”
18 maddelik değişikliğin ilk iki maddesinin hemen, geri kalan 16’sının ise 2019 yılında uygulamaya girecek olduğunu belirterek, bu duruma eleştiriler getiren Şimşek, “Eğer terör bitip ekonomi düzelecekse neden 2019’a bırakıyorsunuz?” diyerek şöyle konuştu:

“Değişiklik ile AK Parti kimliği taşıyan insanlar özgür olacak”
“Anayasa 101’e göre bugünkü uygulamada cumhurbaşkanı seçildikten sonra partisiyle ilişkisini keser ama yeni uygulamayla bu durum ortadan kalkıyor. İkincisi HSYK’yı değiştirmek. Geri kalan 16 maddeyi 2019 seçimlerine bırakıyor. Bu ne telaş? 15 yıldır zaten ülkeyi bunlar yönetiyor. Bunlar iktidara geldiğinde Büyük Türkiye Cumhuriyeti Devleti vardı şimdi bir de AK Parti Devleti oluştu. Bu yüzden AK Parti Devleti evet diyor Türkiye Cumhuriyeti Devleti yurttaşları da hayır diyor. Bu anayasa değişikliği ile Türkiye’de AK Parti kimliği taşıyan insanlar özgür olacak.”

“İt dalaşında bulunmadığımız komşu kalmadı”
AK Parti’nin iktidara geldiği 2002 yılından itibaren ülkenin durumunun başka boyuta ulaştığını iddia eden Şimşek şu ifadelerde bulundu:

“Biz bu arkadaşlara bu ülkeyi teslim ettiğimizde Türkiye’de 5 ilde OHAL vardı şimdi 81 ilde OHAL var. Bu arkadaşlar 2002’de iktidar olduklarında 5 tane şehidimiz vardı şimdi binleri aşan şehitlerimiz var. 2002 Kasım’ında bu arkadaşlara ülkeyi teslim ettiğimizde sadece dış politikada yazılı basında şunu okurduk; “Yunan F16’larıyla bizim jetlerimiz it dalaşında bulundu.” Şu an it dalaşında bulunmadığımız komşu kalmadı. 2002 yılında Irak bir taneydi şimdi 3 tane var. 2002 yılında Suriye 1 taneydi şimdi 4 tane Suriye var.”

“2010 yılında da BDP seninle beraber evet dedi. O gün sen terörist miydin?”
AK Partili siyasilerin, Anayasa Değişikliği Referandumu’na ‘Hayır’ diyen CHP’lileri terör örgütleri ile aynı safta göstermesine yönelik söylemlerine ise Şimşek sert bir yanıt verdi.

Şimşek, “Biz teröristmişiz. Niye biz teröristiz? HDP hayır diyormuş. 2010 yılında da BDP, HDP seninle beraber evet dedi. O gün sen terörist miydin? Oslo’da kol kolaydın, Habur’da dünyanın hiçbir hukuk tarihinde olmayan, savaş durumlarında, cephelerde bile bulunmayan mahkemeleri kurdun. Çözüm süreci dedin HDP ile el sıkıştın.” diye konuştu.  

“Üniversiteler, valiler, kaymakamlar hepsi evet diyor”
Demokrasinin hakim olmadığı bir ortamda referanduma gidildiğini savunan Şimşek, “Hepsi çıkıyor teker teker ve peşinden 18 kanal canlı yayın yapıyor. Buna demokrasi diyebilir misiniz?” diyerek şu ifadelerde bulundu:

“Bugün biz bir demokrasi içinde mi evet-hayır halk oylamasına gidiyoruz? Her yer ‘evet’, futbol federasyonu, diyanet, medya, sermaye, üniversiteler, valiler, kaymakamlar hepsi evet diyor. Geçtiğimiz günlerde bir televizyon programına katıldım. Çok büyük reyting yapmış. Beni bir daha oraya çağırmıyorlar. Çünkü “Fazla izlendiği için Berhan Şimşek’i çıkarmayacaksınız” diyorlar. Bu anlayışla biz nasıl anlatacağız. Hepsi çıkıyor teker teker ve peşinden 18 kanal canlı yayın yapıyor. Buna demokrasi diyebilir misiniz? Bu tek adamlığını da aşan bir durum.”

“Tüysüz yetimin hakkını eze eze yiyorsunuz”
“Ben bugün buraya CHP adına gelmedim ülkem için buradayım. 16 Nisan’da oyları ben partime istemiyorum, ülkemin geleceğine istiyorum.” diyen Şimşek, iktidarı “Tüyü bitmemiş yetim hakkı yemekle” suçladı.

“Türkiye Cumhuriyeti şirket değildir”
Şimşek, “21 ile gittim ve daha da gideceğim. Bir beklentim yok ülkemin huzurundan başka ve bizim ata uçağımız yok, ana uçağımız yok. 12 uçak, 9 helikopter, yüzlerce benim uçağımla propaganda yapıyorlar. Benim param o, devlet benim. Tüysüz yetimin hakkını eze eze yiyorsunuz. Ben gelirken param var benzinle geliyorum, sen benim cebimdeki parayla şirketini korumak istiyorsun. Türkiye Cumhuriyeti şirket değildir.” dedi.

Toza: Çilimli’de bir hastane hizmeti yok
Ardından söz alan CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan ise hem Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün dün Hecinler ziyareti sırasında CHP Milletvekili Mahmut Tanal’ı eleştirmesi hem de Çilimli’de ihtiyaç duyulan sağlık hizmetine yönelik açıklamalarda bulundu.

Tozan, “Düzce’nin Bakanı Sayın Faruk Özlü, Düzce’deki yapılan çalışmalarla ilgili Sayın Tanal ile ilgili bir takım eleştirilerde bulundu. Sayın milletvekilim beni aradı. Çilimli’den vatandaşlarımız Sayın Tanal’ı aramışlar ve şöyle bir sıkıntıları var. Diğer ilçelerde şehir hastaneleri olmasına rağmen Çilimli’de bir hastane hizmeti yok, vatandaşlarımız akşam saat 17:00’dan sonra iğnelerini yaptırmaya Düzce’ye gittiklerini, cumartesi-pazar sağlık hizmeti alamadıklarını, nöbetçi bir sağlık kuruluşunun olmadığını, muayene olamadıklarını, bütün hizmeti Düzce’den aldıklarına dair milletvekilimize şikayette bulunmuşlar. Ben buradan Sayın Bakanımıza seslenmek istiyorum. Öncelikle Çilimli’deki vatandaşlarımızın bu sorununun çözülmesine öncelik sağlarlarsa ben de kendilerine teşekkür edeceğim.” diye konuştu