AK Partili Düzce Belediye Meclis Üyesi ve Nazar Kuaför sahibi Murat Aydın, Manşet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Canan Üstüner’in sunumuyla hafta içi her gün Öncü TV ekranlarına gelen ‘Güne Merhaba’ programına konuk oldu. Yerel parlamento belediye meclisinde Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün listesinden girdiği seçimi kazanarak 3 yılı geride bırakan Aydın, kentte hayata geçirilen projeleri değerlendirdi.

‘Pandemiye rağmen 3 yılda 5 yıllık iş ürettik’

Pandemi döneminin çalışmaları olumsuz etkilemesine rağmen 3 yılda 5 yıllık iş ürettiklerini kaydeden Aydın, “Faruk Başkanımız ile yaptığımız hizmetlerin 2 yılına pandemi girdi, 2019 da devraldık. Pandemi bizi zorladı ama durmadık. Ama bu 3 yılda 5 yıl gibi işler yaptık. Millet Parkı’ndan başlayıp alt yapıdan, asfaltlamadan başlayıp bir düzen içinde başarıya doğru gidiyoruz. Asıl projeler bundan sonra geliyor.” diyerek önümüzdeki 2 yılı işaret etti.

‘İstanbul Caddesi’nde esnaf kendi arasında anlaşmalı’

İstanbul Caddesi’nde esnafın tepkisini çeken trafiğe kapatma kararında esnafın ortak bir kararla hareket edebilmesi gerektiğini belirten Aydın, “Ben meclis üyeliğimden önce bir esnafım, daha da önce bir vatandaşım.  İstanbul Caddesi’ndeki tek problem buradaki yüzde 50 esnaf burada araç parkı istemiyorum şikâyetçiyim diyor. İstanbul Caddesi’ni kapatmak bir süre içinde açmak mantıklı. Yüzde 50 kısım açılsın dereken diğerleri açılmasın diyor. Burada araya siyaset giriyor. Bu da tepkilere yol açıyor. Aslında ankete sunulduğu zaman sonuç belirlenir. Ortak bir karar verilir.” dedi.

Eski Sanayi Dönüşümünü de değerlendiren Aydın, “Sanayi esnafının gittiğim bölgede iş yapabilecek miyim yapamayacak mıyım endişesi var. Bu fırın değil, bakkal değil. Yaptığı ustalık ve işçilik zaten müşterisini götürüyor. Yeri şehrin göbeğine 2-5 km gayet sağlıklı.  Mülk sahiplerinden bahsedersek burada bir anlaşmazlık var. Birlik ve beraberlik ortak bir noktada çözüme getirilmediği için bu süreç biraz daha uzuyor.” diye konuştu.

‘Belediye başkan yardımcısı bir yıl görevini yapmalı’

Düzce Belediye Başkanı D. Faruk Özlü’nün belediyedeki A takımında yaptığı revizyonun çok yerinde olduğunu söyleyen Aydın, “Seçim konularında, başkanlık yönetimlerinde çok başarılı bir noktaya gelindi. Bu konular 2 önce Düzce’de açıldığı zaman bazı manşetlere çıktı. Daha olmadan şu isimler başkan yardımcısı denildi. Sonuçta bakanımız yol arkadaşlarını seçti. Bana göre başkan yardımcılarının her yıl değiştirilmesi lazım, koltuk devamlı oturulunca yorgunluk verir.  Bu benim görüşüm. Bir yıl görevini yapmalı. Koltuk devamlı oturulunca yorgunluk verir.” sözleriyle görüşlerini ifade etti.

‘Özlü’yü eleştirenler menfaat siyaseti güdüyor’

Başkan Özlü ve belediyeye yönelik muhalefetten gelen eleştirilerin menfaat siyasetinden kaynaklandığını belirten Aydın, “Muhalefetle kucaklaşmanın geçenlerde şöyle bir izahını yaptım. Bakanımızı en yüksek dozdan eleştiren kişiye, bakanım bir işim var dediğinde ne demek buyurun diyor. Gayet sıcak karşılıyor. Nerede olsa randevusunu veriyor. Ne sorusu varsa dinliyor. Ama sorun nereden kaynaklanıyor biliyor musunuz? Dürüst siyaset olmadığından, menfaat siyaseti olduğundan kaynaklanıyor. Programınıza çağırın bana saysınlar Faruk Özlü bunlara ne yapmış? Dinlememiş mi? Uyum sağlamamış mı? Çıksınlar yüzleşelim. Biz eleştirilere açığız. Yanlışlarımızı söyleyeceksiniz ki biz onarı ileride doğrulayalım. Yalan siyasetinin özelliği işte burada.” diyerek muhalefetin tavrını eleştirdi.

‘Bahçeşehir A.Ş. başarıdan başarıya koşuyor’

Murat Aydın, yönetim kurulu üyesi olduğu Düzce Belediyesi iştiraki Bahçeşehir A.Ş.’nin çalışmaları hakkında da şu bilgileri verdi:

“Bahçeşehir şirketimizin kuruluşu 1 yıl oluyor ve başarıdan başarıya gidiyor. Yönetimin başında Doğan kardeşimiz var. Kendi işi gibi ilgileniyor. Bende yönetimdeyim şahit oluyorum. Bakanımızın tavsiyesiyle sosyal belediyeciliği getirdik. Görevi haftalık bir siteye gidip kişi başı ortalama 50 TL ye temizliği yapılır. Sadece koridor pencere temizliği değil bahçe düzenlemesi çam budama çimleri biçme işleri yapılır. Site yönetimi olarak biz haftada 2 gün istiyoruz derseniz daire başı 70 TL olur. Bahçeşehir’in yaptığı iş budur.”

‘Koltukta oturan karşılığını vermeli’

Son dönemde koltuklarından kalkmak bilmeyen oda başkanlarına yönelik esnafın tepkisinin de sorulduğu Aydın, “Bir koltukta oturuyorsanız bunun karşılığını vermeniz lazım” dedi. Aydın, “2 yıl içinde devletin verdiği 25 bin TL kredi vardı. Haydi ilk 6 ay şokta geçti. Ama bir koltukta oturuyorsanız bunun karşılığını vermeniz lazım. Buralar aile şirketleri değil. Buralar esnafın yeri. Burada baştakiler düşünmeli. Ben bir kredi aldım. O da devletimizin kredisiydi. Kimse kendi parasını vermedi. Bana göre bütün odaların kapanması gerekiyor. Bir tane esnaf odası olmalı. Bunu esnafa da sorsanız böyle. Odanın bana ne faydası var? Kredi çekeceğim zaman belgeye ihtiyacım vardır onu alırım. Aidatımı öderim. Onay alır geçerim. Sistem bu şekilde ilerler.” dedi.