CHP İl Başkanı Semih Cemşit, Düzce’de geçtiğimiz hafta yaşanan ve ardından ağır tahribat bırakan sel felaketi ile ilgili açıklama yaptı.  Geçtiğimiz hafta yaşanan sel felaketinin, Düzce genelinde etkisini sahada gözlemlediklerini belirten Cemşit,  “Şehrimiz zorlu bir süreçten geçiyor. Selin vurduğu yerlerdeki tahribat hat safhada. Tarım alanları, büyük ve küçük baş hayvanlarımız telef olmuş, birçok evde maddi zarar var. El birliği ile bunun üstesinden geleceğiz.’’ dedi.

Kaybımız bizleri derinden etkiledi

Kepçe operatörü Okan Bayrak’ın sel sularına kapılması ile ilgili üzüntüsünü dile getiren Cemşit, ‘’Kardeşimizin ailesine sabırlar diliyorum. Tarifi zor bir acı ile karşı karşıyalar. Umarım en yakın zamanda Okan kardeşimizi buluruz.’’ şeklinde konuştu.

Önce suyu sonra pozu verin

1 haftadır yaşanan su kesintisine değinen Cemşit, ’’Kente içme suyu sağlayan ana hattın yaşanan yoğun yağmur nedeni ile sel sularına karışmasının ardından 1 haftadır kentimizde su kesintisini yaşıyoruz. Selden hemen sonra sahada yaşanan felaketi gördüm. İçme suyu ana hattı ağır hasar görmüştü, belediye personeli, emekçi kardeşlerimiz gerçekten canla başla mücadele verdiler ve içme suyu ana hattını hazır hale getirdiler. Ancak kentin su sıkıntısı bir türlü çözülemedi. Belediye suyun şehre verilmesi sürecini çok kötü yönetti. Değerli başkanımız Faruk Bey PR’ı ve reklamı çok seviyor. Bu süreci de kendine bir PR başarısı olarak gösterme niyetine girdiler. Emekçi kardeşlerimizin onca emeğinden ve mücadelesinden sonra karşımıza vana başındaki o poz geldi. Bu süreci bir açılışmış gibi servis etmek ve üstüne üstlük halen su sıkıntısının devam etmesi, sürecin sıkıntılı yönetildiğinin bir kanıtıdır. Özellikle de kayıp bir kardeşimiz varken yapılan bu şovu popülist buluyorum ve hiç yakıştırmıyorum” diye konuştu.

“Eskiyeni değiştirmek belediyenin görevi”

Düzce’nin altyapı sorunun artık siyaset üstü bir sorun haline geldiğini söyleyen CHP İl Başkanı, “Şehrimizde altyapı çok kötü durumda. En ufak bir yağmurda şehir merkezindeki yollar yağmur suyu ile doluyor. Yollara her sene asfalt yapmak güzel bir hizmet ancak altını da düşünmek lazım, altyapıya bütçe ayırmak ivedi bir durum haline geldi. Yaşanan su kesintisinde de gördük ki, her geçen gün büyümekte olan şehrimize tek bir kaynaktan su vermek hayatın olağan akışına aykırı bir durum. Yeterli su kaynaklarımız var iken bunları kullanmamız gerekiyor. İlaveten 30-40 senelik su hattımız var. Eskiyeni değiştirmek belediyenin görevidir. Eğer ki eskiyen yenilenmez ise belediye yenilenir, göreve gelenler altyapıyı yeniler” açıklamalarında bulundu.