Soluğu sık sık Düzce'de aldı
24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Seçimleri'nin Düzce'de en çok konuşulan ismi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü oldu. Yoğun bakanlık programına rağmen haftanın neredeyse 4 günü soluğu Düzce'de alan Bakan Özlü'nün bu yüksek performansı Düzce teşkilatlarını da tetiklerken, partili-partisiz bir çok vatandaşın da takdirini toplandı.

Projeleri ile adından söz ettirdi
Yerli Otomobil Projesi'nin hayata geçirilmesinde etkin rol oynayan ve projenin şirketleşme aşamasına gelmesini sağlayan Başkan Özlü, ayrıca "Türk sanayisinde dijital dönüşüm" için yol haritası çizilmesine de öncülük etti. Türk sanayisinin dijital dönüşüm sürecinin dışında kalmaması için bakanlık ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla "Dijital Dönüşüm Platformu"nun kurulmasını ön ayak olan Özlü, 81 ilde dijital dönüşüm hedefinin ilk tohumlarını atmış oldu.

Devletin zirvesinden hep övgü aldı
Bu dev iki projesinin yanı sıra daha bir çok çalışması partisince uygulamaya konulan ve devletin zirvesi tarafından da alkışa layık görülen Özlü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından sık sık çalışmaları övgüyle bahsedilen bir isim oldu. Projeleri Türkiye'nin dört bir yanındaki billboardlarda boy göstererek, seçim kampanyasının bir parçası oldu.

Gece-gündüz durmaksızın çalıştı
Seçimin özellikle son 1 ayında hem yurt içinde hem de yurt dışında sayısız programa katılan Bakan Faruk Özlü, bu baş döndüren bakanlık programına rağmen her fırsatta memleketi Düzce'de partisinin seçim çalışmalarına yoğun destek verdi. Kimi zaman gece kimi zaman ise sabahın çok erken bir saatinde geldiği Düzce'de partililerle bir araya gelerek, süreci ve çalışmaları değerlendiren Bakan Özlü, "Gece-gündüz durmaksızın çalışıyor." dedirtti.

Talep ve şikayetleri kulak arkası etmedi
İl ve ilçe ziyaretlerinde esnafı gezen, sivil toplum örgütlerinin kapısını çalan, açılış davetlerini geri çevirmeyen Bakan Özlü, seçmenden gelen talep ve şikayetleri de kulak arkası etmedi. Her gelen sorunla ilgili bizzat ilgilenme sözü veren Özlü'nün bu yaklaşımı, "Son güne kadar Düzce için çalışıyor." dedirtti.


Haber: C.ÜSTÜNER