Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, eşi Onur Özlü ile birlikte AK Parti Düzce İl Teşkilatı tarafından Düzce Belediyesi Erguvan Sosyal Tesislerinde düzenlenen iftar yemeğine katıldı.



İftar yemeğinde Milletvekili Fevai Arslan, İl Başkanı Hikmet Keskin, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, ilçe belediye başkanları, Genel Merkez Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Vahit Ataman, gençlik ve kadın kolları başkanları, il, ilçe ve belde teşkilatları üyeleri de yer aldı.



Problemleri sorunları çözen bir yasa
Bir yıldır üzerinde çalıştıkları üretim reform paketini Bakanlar Kurulundan geçirdiklerini ifade eden Özlü, “Türkiye'de sanayimizin geliştirilmesi üretimin önündeki engellerin kaldırılması amaçlayan çok güzel bir yasa. Yaklaşık 80 maddeyi geçti komisyondaki görüşmelerde. Türkiye’de yatırım yapmak isteyenleri yapmış olanları önündeki problemleri sorunları çözen bir yasa” dedi.

Bunların hepsi gerçekten yalan
Hazırladıkları bu yasa ile basında birtakım haberlerin çıktığını dile getiren Bakan Özlü, “Şimdi bu zeytin konusu bazı sanatçılarımızın ve yazarların gündemine girdi ve sürekli yazıyorlar. Biz AK Parti olarak son 14 yılda 71 milyon zeytin ağacı diktik. Türkiye’nin zeytinlik sayısı biz iktidara geldiğimizde zeytin ağacı sayısı 100 milyon civarındaydı. Bugün Türkiye'de zeytin ağacı sayısı 171 milyondur. 71 milyon zeytin ağacı dikmiş bir iktidarız. Düşünebiliyormuşsunuz, 71 milyon zeytin ağacı diken bir iktidar zeytinleri niye kessin? Böyle bir şey olabilir mi? Diyorlar ki zeytin katliamı yapacağımızı söylüyorlar. Değerli kardeşlerim bunların hepsi gerçekten yalan. Büyük yalan. 71 milyon zeytin ağacını biz niye keselim? Bizim yaptığımız şudur. Türkiye’de bir yasa var. Bu yasa zeytin ağaçlarına 3 kilometre mesafeden itibaren dokunulmasını yasaklıyor. Bu yasanın çıktığı tarih 1939 bu yasa 1995 yılında revize edilmiş ve bugün hala gündemde. Şimdi 1939 yılındaki teknolojilerle bugün ki teknolojiler aynı değil. Bakın 1939 yılında 1940'larda bugünkü modern arıtma sistemlerinin hiçbirisi yoktu. Filtre sistemlerinin hiçbiri yoktu. Bugün neredeyse içme suyuna yakın temizlikte saflıkta arıtma yapan tesisler var ve yeni filtre sistemleri var. O günkü teknolojilerle bugünün teknolojileri bir değil. Bu bakımdan zeytin ağaçlarına 3 kilometre mesafe yaklaşmayın demek, bugün baktığımızda çok anlamlı değil. Fakat biz yine bu yasada bunu değiştirmedir. Avrupa Birliği standartları var. AB standartlarında diyor ki 1 dönüm arazide 2,5 adet zeytin ağacı varsa burası zeytinlik sahasıdır diyor. Bizim yaptığımız düzenlemede 1 adet zeytin ağacı varsa orası zeytin sahasıdır” diye konuştu.



Gayri ciddiliktir
Sivil toplum kuruluşları adı altında çok sayıda zeytinci kuruluşun siyaset yaptığını aktaran Özlü, “Bunların hiçbirisi bugüne kadar bilimsel yöntemlerle hazırlanmış bir rapor getirmedi. Ben bunları çağırdım. Sabah 9’dan 11’e kadar bunlarla görüştüm. Kendilerine sordum. Zeytinlik sahalarını korumak için şöyle bir yöntem geliştirdik, bu yöntem şudur. Zeytinlik sahaları koruma kurulu kuruyoruz. Bakın bu kurul yok, biz kuruyoruz ve bu kurulda 9 üye olacak. Bunların içerisinde Ziraat 0dası başkanı, Ziraat Fakültesi dekanı ya da hocası. Zeytinlik araştırma enstitüsü müdürü, Gıda tarım ve hayvancılık il müdürü, Orman ve su işleri il müdürü gibi tarımla ilgili kişiler var. Bunun yanında maliye bakanlığı da var. Çünkü bunların bir kısmı Milli Emlak’a ait araziler. Dedik ki başka ne yapalım. Diyorlar ki siz bu yasayı çekin bugüne kadar yaptığınızı inkâr edin, yasayı çekin, iptal edin. Biz çalışalım, 1 ay sonra size gelelim, ne olacağını söyleyelim. Bu gayri ciddi bir yaklaşımdır. 15 yıldan beri 71 milyon zeytin ağacı dikmiş bir iktidara karşı bu yasayı çekin, biz 1 ay çalışıp gelelim gayri ciddiliktir. Bir tek zeytin ağacının haksız yere imha edileceği yok, edileceğini bilsem bu maddeyi hemen geri çekerdim. Bu işler sonradan baktım ki basında belli birtakım basın kuruluşlarında boy boy fotoğrafları çıktı. Birde bize diyorlar ki ‘biz siyaset yapmıyoruz, siyasetin dışındayız.’ Bakıyoruz belli basın kuruluşlarında belirli gazetelerde resimleri yayınlandı. Bu çok ciddi değil. Bana bir bilimsel rapor getiremeyen STK'lar bir takım sanatçıları yazarları kışkırtarak siyaset yapıyorlar. Bir ülkede tarım arazileri için zeytinlik bahçeleri için tarım bakanına güvenmeyeceksek kime güveneceğiz. Dolayısıyla bunları ciddiye almayın. Bunlar doğru haberler değil. Bu arkadaşlar maalesef sivil toplum kuruluşları adı altında siyaset yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

Tarımla sanayiyi barıştıracağız
Gelecek hafta içerisinde yasayı meclisten geçireceklerini, yine tartışmalar olacağını ve yeni yazarların sanatçıların devreye gireceğini savunan Özlü, ne yaptıklarını bildiklerini kaydederek “Ben, 1 yıldır çalışıyorum. Yapısal reformlar için çalışıyorum. Üretmezsek büyüyemeyiz. Türkiye'nin büyümesi lazım. Türkiye büyüyecek ki işsizlik azalacak. Bu bakımdan Türkiye'nin yeni yatırımlara ihtiyacı var. Hem tarıma hem sanayiye önem vereceğiz. Bu bakımdan Türkiye'nin yeni yatırımlara ihtiyacı var. Tarımla sanayiyi barıştıracağız. Hem tarıma önem vereceğiz. Hem sanayiye önem vereceğiz” şeklinde konuştu.

Bakan Faruk Özlü iftar programının ardından Düzce'de özel ziyaretler yaptı.