Uzun süredir AK Parti'den Düzce belediye başkanlığına aday adaylığını koyacağı konuşulan Aydın, bugün resmen adaylığını açıkladı. Sabah kahvaltısında basınla bir araya gelen Aydın, aylardır konuşulan aday adayı tartışmalarına son vermek adına resmi bir açıklamada bulunma gereği duyduğunu belirtti.

 

Bir dönem Sakarya Belediye Başkan Yardımcılığı görevi yapan, şuanda Sakaryaspor Kulübü başkanlığını yürüten Selahattin Aydın, dışarıdan gelen biri olarak Düzce’nin sorunlarına hâkim olmadığına yönelik eleştirilere cevap verdi.

 

TARTIŞMALARINA SON VERMEK İÇİN BURADAYIM

 

Aydın, “Düzce’nin Aynalı Köyü'nde doğdum. Bazıları ithal başkan diyor ancak Doğma büyüme Düzceli'yim. Önümüzdeki yerel seçimlerin hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Aylardan beri süren aday adayı tartışmalarına son vermek için buradayım. Ben Düzce’de 2014 yerel seçimlerinde Düzce belediye başkanlığına aday adayıyım. 1 Aralık Cuma günü resmi başvurumu yapacağım. Mevcut belediye başkanından memnunlarsa söyleyecek çok fazla bir şeyimiz yok ancak farklı alternatifler arıyorlarsa biz de hizmet vermek adına ismimizi ortaya koyuyoruz.” diye konuştu.

 

Başta İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, 3 milletvekili ve mevcut belediye başkanı İsmail Bayram’la aday adaylığını paylaştığını ifade eden Aydın, hepsinden hayırlı olsun dileklerini aldığını belirtti. Aydın, mevcut belediye başkanı İsmail Bayram için, “Başarılıysa 2 dönem yapması taraftarıyım. Ancak bunun değerlendirmesini ben yapacak değilim.” şeklinde konuştu.

 

Sakaryaspor Kulüp başkanlığının kendisine bir engel teşkil etmediğini belirten Aydın, partisinden aday gösterilmesi halinde görevi bırakacağını söyledi. Sakarya Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Aydın, depremden sonra Düzce’nin bazı konularda geç kaldığını ifade etti.

 

DÜZCE GEÇ KALDI

 

Aydın, “Depremden sonra Düzce geriden takip etti. Revize imar planlarına çok takıldı. Normalde yapılanma bitmiş bir şehirde revize çok zor. Depremden sonra ilk yapılanma Sakarya’da oldu. Düzce bu konuda çok geç kaldı.” dedi.

 

DOĞDUĞUM YERE BORCUM VAR

 

13 yıllık belediyecilik geçmişi olduğunu hatırlatan Aydın, “Doğduğum, büyüğüm şehre borcum var. Seçilirsem bilgi birikimimden yararlanarak faydalı olmak isterim.” diye konuştu.

 

Siyasi hayatına Saadet Partisi saflarında başlayan daha sonra HAS Parti'yi kuran Numan Kurtulmuş'un yanında yer alan Selahattin Aydın, partiler arası sağlanan birleşme sonrası AK Parti saflarına geçmesini de değerlendirdi.

 

PARTİMİ YERİ GELDİĞİNDE ELEŞTİRİRİM

 

Aydın, “AK Parti’nin geldiği nokta belli. Ben siyaset hayatıma Saadet Partisi'nde başladım. Daha sonra tercihimi HAS Parti'den yana kullandım. Genel başkanımızın AK Parti'ye geçtikten sonra bize de “Her şeye rağmen gel” dedikten sonra yapacak bir şey yok. AK Partili olabiliriz ama yeri geldiğinde de “Yanlış yapıyor” diyebilmeliyiz. Benim de şahsi görüşlerime uymayan yanlar olabilir. Yeri geldiğinde de eleştirebilirim. ”dedi. AK Parti’den seçilmesinin ardından başka bir partiye geçer misiniz sorusuna Aydın, “Koltuğu bulduktan sonra bir yere gider miyim?” şeklinde yanıtladı.

 

TOPU TACA ATMAM

 

Basın mensuplarının sorularına içtenlikle cevap veren Aydın, “Futbol geçmişim var iyi kıvırırım ancak topu taca atmam.” dedi.

 

Haber; S. KAŞKIR