Düzce medyasının amiral gemisi Öncü TV’nin 27. Kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Öncü Medya Grubu’na kutlama ve tebrik ziyaretleri sürüyor. Saadet Partisi Düzce İl Başkanı Birkan Mertol da partisinin yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Öncü Medya Grubu’nu ziyaret etti. Saadet Partili heyeti, Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal tarafından ağırladı. İl Başkanı Mertol, ziyaretin ardından Öncü TV’ye özel açıklamalarda bulundu.

“SAADET PARTİSİ SÜREKLİ SAHADA”

Saadet Partisi olarak sürekli sahada olduklarını belirten Mertol, “Bugün Cuma namazını da Kaynaşlı’da eda edip sonrasında salgın nedeniyle perişan olan esnafımıza kulak vereceğiz. Milli Görüş iktidarlarında yapılan destekleri hatırlatmak adına onları ziyaret edeceğiz. Tabii ki onlar istiyorlar ki ekonomik bir destek ama bizim öyle bir gücümüz kuvvetimiz maalesef ki yok. Bunu yapacak olan hükümettir” dedi.

“PANDEMİDE ESNAFIN BORCU BİRİKİYOR”

Pandemi nedeniyle esnafın zor günler geçirdiğine dikkat çeken Mertol, “Şu an esnafımızın beklemiş olduğu 1 Mart’ta yapılandırma ödemeleri var. Maalesef ki ses seda yok. Ciddi manada bir sıkıntı var. Yapılandırma yapıldı ama ne kadar insan ödeyebilir belli değil. Düzce pandemi geçen haftaya göre çok iyi noktada değil. Yukarıya doğru çıkmaya başlamış. Mart itibariyle vatandaşımız ciddi zamanda bir iyileşme bekliyor. Özelikler restoranlar kafelerin kahvehanelerin ve lokantaların ciddi anlamda sıkıntıları var. Bakıldığında bunları hepsinin vergisi var, sigortası var, çalışanı var, kiraları var. Aylardır bunları ödeyemeyenlerin mülk sahibi veya kurumlar adına borç hanesine bunlar yazılıyor. Pandemi var ben ödemiyorum diye bir şey yok” dedi.

“2021’DE DÜZELME GÖRMÜYORUM”

Normalleşme başlasa bile esnafın yaralarını sarmasının uzun zaman alacağını ifade eden Mertol, “Türkiye’de ne kadar evvel normalleşsek bile ben 2021 yılında esnafımızın kendini düzeltmesinin mümkün olamayacağı kanaatine sahibim. Yani çalışanların ciddi manada sıkıntıları var. Bugün bakıldığında her işletme personelini yüzde 60-70’ini işten çıkarttı. Geri kalanlar kuryelerle bir şeyler yapmaya çalışıyorlar ama onlar da kapalı olsalar belki daha iyi. Yemeği yapıyorsun ama satamıyorsun.

“BİR YANDA DÜKKAN KAPALI, KONGREDE’LEBALEP’ KALABALIK”

Esnafın dükkânlarının salgın tedbirleri nedeniyle kapalı tutulduğu bir dönemde AK Parti kongrelerindeki kalabalığı eleştiren Mertol, “Doğu Karadeniz’de, bizim hemen yan bölgemizde pandemi var diye esnafın dükkânları kapalı. Ama AK Parti’nin kongreleri hınca hınç dolu. Lebalep tabiriyle Sayın Cumhurbaşkanının, en son İstanbul’da büyük kongre yapıldı. Ben bunları vatandaşın aklıyla dalga geçmek olarak nitelendiriyorum. Bizim burada lokantacılarımız, köftecilerimiz çok büyük değil. Oralarda 3 kişi oturmaz da 1 kişi oturur. Bunları açmıyorsun ancak 20 bin kişiyi hıncahınç bir tarafa dolduruyorsun. Öte yandan bakıyorsunuz, İstanbul’da cumhurbaşkanının katıldığı cenazede herkes sırt sırta, omuz omuza bunları görüyoruz. Bunlar doğru şeyler değil. Bir karar alınacaksa önce ülkenin en üstünde bulunan cumhurbaşkanı ve bakanların bu karara uyması lazım. Uyarlarsa halk da örnek alır. Maalesef ki bir düzelme görmüyoruz”

“KAVGA SİYASETİNDEN VAZGEÇİLMELİ”

Mertol ülke siyasetindeki kutuplaşma ve siyaset dilinin sertliğini eleştirerek bir an önce kavga siyasetinin bırakılmasını istediklerini ifade etti. Mertol, “Biz ülkede bir an evvel bu kavga siyasetinin bırakılmasını işitiyoruz. Önümüzdeki seçimlerde 5 milyon ilk defa oy kullanacak genç var. Televizyonlar bu kavgaları göre gençler yarın sandığa oy kullanmaya gitmez. Üniversite mezunu işsizlik oranı yüzde 40’lara ulaşmış durumda. Yüzde 70-80’i yurt dışına gitmeyi arzu ediyor. Neden diye sorulduğunda da birinci sebebi ekonomi demiyor, hukuk ve insan hakları diyor” diye konuştu.

“ANAYASADAN ÖNEMLİ YAPILMASI GEREKEN İŞLER VAR”

Ülkede yapılması gereken daha öncelikli işler olduğunu savunan Mertol, Cumhur İttifakı’nın yeni anayasa çıkışını da eleştirdi:

“Ülkede yapılacak çok şey var ama AK Partili kardeşlerimiz sırf gündem olsun diye bir şeyler yapmaya kalkıyor. Mevcut olan anayasaya uymayan hükümet yeni anayasa yapmaya kalkıyor. Türkiye'de anayasa yapmak kolay değil. Anayasa herkesin ortak olduğu, fikrinin korunduğu ve herkesin hakkının gözetildiği bir metindir. Cumhur İttifakı anayasa yapma gücüne sahip değil. Ama bugün bunun gündemini oluşturup konuşuyorlar. Ondan önce yapılması gereken çok şey var. Örneğin ittifakları ortadan kaldırmak için yapılması gerekken siyasi partiler kanunu var. Bunun bir an önce yenilenmesi ve üzerinde çalışılması lazım”

“ÖZLÜ BİR ŞEYLER YAPMAYA ÇALIŞIYOR”

Düzce siyasetinin Ankara’da yapılan siyasetin aksine sakin yapılan bir yer olduğunu ifade eden Mertol, “Düzce siyasetinde yereldeki arkadaşlarla ve diğer partilerle kavga gürültü gibi bir derdimiz ve sıkıntımız yok. Belediye başkanı bir şeyler yapmaya çalışıyor. Görüyoruz. Millet Bahçesi projesi var, onun dışında katı atık tesisi var. Belediye bizim belediyemiz ve Düzce bizim. Ben devamlı tüm siyasi partilere çağrıda bulunuyorum. Gelin bir olalım, beraber olalım, Düzce’yi daha yaşanılabilir bir kent haline nasıl getirebiliriz diye konuşalım. Yerelde belediye başkanı 5 yıllığına seçilir. Mai idarelerle kavga etmenin bir faydası yok” diye konuştu.

“DÜZCE’DE PARTİLERİN ÇOĞU SAHADA”

Düzce’de siyasi partiler arasında bir sorun olmadığını belirten Mertol, “Partilerin birçoğu sahada. Esnafın sıkıntılarını dinlemeye çalışıyor. Onlarla hemhal olmaya çalışıyor. Yardım noktasında hiçbir partinin para yardımı bütçesi ve gücü yok. O yüzden Cenab-ı Allah’tan pandemini, bir an önce bitmesini ve ekonominin iyileşmesini niyaz ediyoruz. Ama çok da ümidimiz yok. Ekonomi iflas etti” dedi.

“ERDOĞAN’IN KAÇAN OYLARI TOPLAMAYA ÇALIŞMASI NAFİLE”

Ekonomik toparlanmanın Milli, Görüş iktidarıyla mümkün olacağını savunan Mertol, “Milli Görüş’ün bir an önce iktidara gelmesi lazım. 1996’daki havuz sisteminin, denk bütçenin uygulanması lazım. Biz bir taraftan da dua ediyoruz. Cumhurbaşkanının işi çok zor. Bir taraftan partiyi parsellemişler. Partiye sahip çıkmaya çalışıyor. Öbür tarafta da kaybolan yiten oyları tekrar kazanmaya çalışıyor. Ama nafile, yapması mümkün değil. Biz her zaman çağrıda bulunuyoruz.

“SAYIN CUMHURBAŞKANI ÇOK UZATMA, GEL MİLLİ GÖRÜŞ GÖMLEĞİNİ GİY”

Rahmetli Erbakan Hocamız ‘Vuracak diz kalmadan gelin Milli Görüş saflarında yerinizi alın’. Ve her zamanda ‘Bir gün gümüş tepsinin içinde hükümetin anahtarını getirecekler ve Milli Görüş’e verecekler’ diyordu. Şimdi görüyoruz, Tayyip Erdoğan da yakında gömleği giyecek galiba. Biliyorsunuz görüşmeler yapıldı. İstanbul’da bir arkadaş il başkanı oldu. Biz diyoruz ki çok Sayın Cumhurbaşkanı çok uzatma, gel Milli Görüş gömleğini giy. Saadet Partisi’nde olman çok önemli değil. Sen AK Parti’nin içinde ol da Milli Görüş icraatlarını orada sürdür. Yarın öbür gün insanlar öldükten sonra da insanlar sizi hayırla yad etsin” cümlelerini kullandı.

HABER: Mehmet GÜNESEN