Saadet Partisi Düzce İl Teşkilatı Şubat ayı İl Divan toplantısı yapıldı. Düzce Gençlik Merkezi salonunda yapılan toplantıya Saadet Partisi Düzce İl Başkanı Birkan Mertol, Eski Refah Partisi Bolu Milletvekili Fethi Görür ve Araklı Belediyesi Eski Başkanı Ümit Çebi katıldı. Toplantıda konuşan Başkan Mertol, Suriye’de şehit olan askerler nedeniyle genel merkezin teşkilat içi çalışmalar harici tüm programları iptal ettiğini açıkladı.

"Çok sıkıntılı dönemlerden geçiyoruz"

Ülke olarak çok sıkıntılı bir dönemden geçildiğini ifade eden Mertol şöyle konuştu: “Kıymetli arkadaşlar acımız büyük. 36 şehidimiz var. Bu salon daha kalabalık olacaktı ama Saadet Partisi Genel Merkezi teşkilat içi çalışmalar hariç tüm programları iptal etti. Şehitlerimizin yasını tutuyoruz. Allah bir daha böyle acılar göstermesin. Çok sıkıntılı dönemlerden geçiyoruz. Allah ülkemizi yönetenlere feraset ihsan eylesin diyorum.”

"Türkiye’de ve İslam aleminde gündem hiç bitmiyor"

Eski Refah Partisi Bolu Milletvekili Fethi Görür  konuşmasında şunları dile getirdi: “Bugün Saadet Partisi Düzce İl Teşkilatı Şubat ayı İl Divan toplantısını icra ediyoruz. Kabul etmek gerekirse son zamanlardaki rehavetlerinden  bu zamana teşkilatımızda bir kıpırdanma görüyorum. Hanım kardeşlerimizin çokluğunu görmek bizi ayrı bir sevindiriyoruz.  Türkiye’de ve İslam aleminde gündem hiç bitmiyor.  Özellikle gündemin hep açı tarafında Müslümanlar var göz yaşı ve kan var. Özellikle şubat ayı Erbakan Hocanın vefat ayı olması ve bu ayda şehit olan askerlerimizin olması bu aya ayrı bir önem veriyor. Erbakan hoca vefat edeli 9 yıl oldu. Hocanın siyasi hayatında söylediklerini şimdi anladıklarını söylüyorlar. Ben yine bu toplumun çoğunun hocanın söylediklerini anladıklarını düşünmüyorum.”

"Düzce için üzülürüm"

Salonda oluşan boşlukları eleştiren Araklı Belediyesi Eski Başkanı Ümit Çebi şunları söyledi: “ Değerli kardeşlerim ben buraya Trabzon’dan geldim. Ben şimdi salona baktım. Bu salon Düzce’yi anlatan bir salon değil. Bu salonun boş olması benim moralimi bozmaz ben Düzce adına üzülürüm. Ben gittiğim yerlerde çok boş salonlara konuştum. Bu salonun böyle olması beni üzmez. Düzce için üzülürüm”