Öncü TV ve 100.2 Radyo Öncü ortak yayınıyla ilgi ile takip edilen, Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp sunduğu Kitabın Ortasından programının geçen hafta Cuma akşamınki bölümüne AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır olmuştu.

Programda Ünsal’ın sorduğu soruları yanıtlayan Çakır, kendisine yöneltilen “Halkın içine pek çıkmıyor” eleştirilerinden Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yaşanan sorunlara kadar birçok konuyu değerlendirmişti.

“Düzce’yi bir adam yönetemez”

Çakır’ın en dikkat cevabı ise, Tuncay Şahin ile ilgili soruya oldu. Ünsal’ın “Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Şahin için Düzce’yi yöneten adam dedik. Gerçekten bütün organizasyonların içinde oluyor ve Vali’nin her zaman yanında. Yalnız AK Parti ve Cumhurbaşkanı ile alakalı hiç hayırlı rüya görmediği şeklinde söylemeleri olduğu yönünde iddialar var. Siz bunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu bir denge mi oluyor?” sorusuna Çakır, “Ben bir kere ‘Düzce’yi yöneten adam’ sözünü ret ediyorum. Böyle bir şey olmaz, Düzce’yi bir adam yönetemez, bir kişiye de bunu atfetmeyi doğru bulmuyorum. Böyle bir iddiası olanında bu iddiası pespaye iddiadır. Vali’nin yanında, Kaymakamın yanında olması hiçbir şey ifade etmez. Çünkü Düzce’yi yöneten belli, Düzce’yi yönetenler belli. Ticaret Odası’nın da değil bu iş. Ticaret Odası’nın ayrı bir kulvarı var. Kendi kulvarında her kes kendi işini yapar. Cumhurbaşkanımız ile alakalı bir şeyi varsa, siyaseten çıkar söyler. Doğrudur, yanlıştır, eleştirir. Ama bahsettiğiniz minval üzerine söylemesi temennim odur ki iddiadır. Değilse, aksi takdirde söyleyeceği kısmı kabul etmemiz mümkün değil. Bunu kulaklarımın duymasını da istemem ve tahammül edemem. Ben böyle bir şeyin aslı olmadığını düşünmek istiyorum” cevabını verdi.

HABER: Savaş ARI