Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp sunduğu “Kitabın Ortasından” programının bu haftaki konuğu, 2 dönemdir Çilimli Belediye Başkanlığı görevini yürüten Muhsin Yavuz oldu.

Bir kez daha başkanlık görevine talip olan ve partisi tarafından aday gösterilen Yavuz, hayata geçirdiği hizmetleri ve seçimin ardından ilçede gerçekleştirmeyi planladığı projeleri anlattı.

10 yıllık görev süresini değerlendiren ve çözülemeyen sorunlara, nedenleriyle birlikte değinen Başkan Yavuz, merak edilenleri tek tek açıkladı.

“Düzce’nin sayfiye alanı olmak istiyoruz”
Görev süresi boyunca Çilimli’de gerçekleştirdiği çalışmaları ve tekrar seçilmesi halinde hayata geçirmek istediği projeleri aktaran Yavuz, şunları söyledi:

“Öncelikle Çilimli geldiğimizden beri sürekli ileri gitti. Kanalizasyon atık su gibi sorunları tamamlamaya başladık. Biz bunları bir temele sisteme oturttuk. İmar revizyonu çalışmamız var. 1.5 yıldır bu çalışmaları devam ettiriyoruz. Çilimli’de konut sanayi alanı belirli bir şekilde ayrılacak. Vatandaşlarımızın sorularını sıkıntılarını çözeceğiz. Birçok yerde yeni yollar açtık. Bizim hedefimiz 20000 merkez nüfusu olan, kendi yağıyla kavrulan bir ilçe. Çevreyolu projesi, bakanlıktan tarafından bitti. Çilimli’yi Düzce’ye daha da yakınlaştırıp Düzce’nin de trafik sorununu çözeceğiz. Biz Düzce’nin sayfiye alanı olmak istiyoruz.”

“Sorunlarını çözmeye, bitirmeye çalışıyoruz”
İlçedeki sıkıntılara da değinen Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, şöyle konuştu:

“Biz geldiğimizde ciddi anlamda sorun vardı. Çoğunu çözdük. Altyapı kanalizasyon atık su sorunlarını çözmeye, bitirmeye çalışıyoruz. Doğalgaz sorunumuzda bulunmaktadır. Bazı bölgeler, karayolları izin vermediği için doğalgaz alamadı. O bölgedeki bütün doğalgaz sorunlarını çözeceğiz.”



“Her anlamda bize katkısı var”
İlçeye kazandırılan cezaevi hakkında konuşan Başkan Yavuz şu ifadeleri kullandı:

“2009 yılında “Madem Düzce merkezde bu işe sıcak bakılmıyor biz ilçemizde yapalım” dedik. Bölgeye katkı sağlayacağını düşündüm. Adalet müsteşarı Ahmet Karalan Bey, Düzce’ye geldi ve ‘bu iş olmaz’ dedi. Başka bir yer bakalım dedi. ‘Zararı olacağını değil, katkı sağlayacağını düşünüyorum’ dedim. İlçemizde arazi konusunda ciddi anlamda sorunlarımız var. Yaklaşık 1.117 dönüm kadar yeri vatandaşlarımızı tek tek dolaşarak kamulaştırdık. 40-45 gün gibi kısa sürede arazi işini hallettik. Ulaşım tüketim her anlamda bize katkısı var.”

“3 yıl içinde tamamını bitirmek istiyoruz”
Çilimli Organize Sanayi Bölgesi (OSB) hakkında değerlendirmelerde bulunan Yavuz, bölgenin yatırım alamamasının sebeplerine ve OSB’nin şu anki durumuna açıklık getirdi:

“2016 yılında Dudullu’da bir toplantı yaptık. Bu bölgeye yatırım yapma kararı aldılar. Ödemelerini düzenledik. İlk taksitimiz 30 Temmuz’daydı. 15 Temmuz’dan sonra kimse para yatırmadı. Telefon görüşmeleri yaptık. Konuyu ertelemek istediler. Sermaye ürkektir. O süreçte bir duraklama yaşadık. Ondan sonra 2017’de Faruk Özlü, bakanlığı döneminde kredi çıkarttı. Çilimli OSB 570 dönüm araziyi kamulaştırdık. 250 dönüm kadar kamulaştırma alanımız kaldı. Fabrika ruhsatlarını vermeye başlayacağız. Yaklaşık 24 firma olacak. 3 yıl içinde tamamını bitirip tamamen bütün fabrikaları hayata geçirmek istiyoruz.”



“Kimsenin çıkar ortaya koyması mümkün değildir”
Çilimli Belediye Başkanı Yavuz, OSB alanlarının nasıl satıldığı ve bu satışlarda istismar olup olmadığı ile ilgili soruyu ise şu şekilde cevapladı:

“OSB alanları kamu yararları kararı alındı. Bu yerlerde kimin ne aldığı önemli değil. Valiliğin kurduğu komisyon tarafından fiyat belirlenir. Bu fiyatı kimse değiştiremez. Oradan birinin bir şey alması mümkün değil. Biz tedbirimizi aldık bu konuyla ilgili. Bu kanunda açıktır. Bu kimsenin çıkar ortaya koyması mümkün değildir. Tamamen devlet kontrolü altındadır. İmara açılmasının koşulu organize sanayi bölgesi olmasıdır. Kimse bu dönemde devlete aykırı bir şey yapmaya kalkamaz.”

“En güzel termal şehir”
Çilimli’nin coğrafi avantajlarını ele alan Yavuz, turizm alanında atılacak adımları ise şu ifadelerle açıkladı:

“Çilimli yaylası olan, deresi olan bir yer. Bizim 1.5 yıldır çalıştığımız termal su arayışımız vardı. Bütün taramalar yapıldı. Eğer yapabilirsek kaplıca olarak kullanacağız. Bölgenin en güzel termal kentini yapacağız.”

Haber: İ.İ.AYDOĞDU