AK Parti Düzce Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkan Vekili Fahri Çakır, meclisin bugünkü oturumunda Enerji Piyasası Denetleme Kurulu’nun 2022 bütçesi hakkında söz aldı.

Enerjinin önemine dikkat çekti

Türkiye’nin enerjide dışa bağımlı bir ülke olduğunu hatırlatan Çakır, “Enerji bağımlısı bir ülkeyiz. Enerji olmadan hiçbir şey olmuyor. Enerjinin verimli kullanılması, ekonomik olması ve sürdürülebilir bir politikasının olması lazım. O nedenledir ki yeni Türkiye’nin enerji politikaları yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmiştir. Burada ürettiğimiz enerjinin yüzde 50’sinin üzerine çıktık. Bunlar yetmez devamını getirmemiz lazım. Savaşların sebebi enerjiye sahi olmanın hırsı ve öfkesi. Emperyalist güçler özellikle mazlum ve masum coğrafyaya, özellikle de İslam coğrafyasına saldırılar düzenliyorlar. Bilfiil o toprakları yüz yıllardan beri sömürdükleri gibi hala sömürme arzusunu taşıyorlar.” dedi.

‘Savunma sanayisinden neden rahatsız oluyorsunuz?’

Hazırlanan bütçenin ülkenin geleceğini vadettiğini belirterek buna karşı olanlara sert çıkan Çakır, “ İşte bu bütçe enerjinin ve ülkenin ve ülkenin geleceğini vadediyor. Burada 84 milyon vatandaşın geleceğini burada görüşüyor ve konuşuyoruz. Ancak bu bütçeye savaş bütçesi diyenler var. Bu bütçeye silah bütçesi, saray bütçesi diyenler var. Bu bütçe savaş bütçesi değildir. Eğer savunma sanayisine para harcamaktan rahatsız oluyorsanız cevabını vermeniz lazım. Ülkenin gelişmesi, muasır medeniyetler seviyesine ulaşması enerji kaynaklarına sahip olup bunlardan ödün vermemesiyle doğrudan alakalıdır.” diye konuştu.  

‘Suriye, Irak, Afrika, Doğu Türkistan ve Balkanlar bu bütçeden medet umuyor’

Dünyadaki mazlum coğrafyaların bu bütçe için dua ettiğini kaydeden Vekil Çakır, “Bu nedenledir ki ülkemiz bulunduğu coğrafyada, Orta Doğu’da, Balkanlar’da, Kafkasya’da ve aynı zamanda gönül coğrafyasından da sorumlu olarak onların da sorumluluğunu taşıyan bir ülkedir. Suriye, Irak, Afrika, Doğu Türkistan ve Balkanlar bu bütçeden medet umuyor ve bu bütçeye dua ediyor. Bu bütçe yabana atılacak ve karşı çıkılacak bir bütçe değildir.” ifadelerini kullandı.

‘Yolumuza dualarla devam edeceğiz’

Tüm karşı çıkmalara rağmen kararlılık mesjaı veren Fahri Çakır, sözlerini şöyle noktaladı:

“ Karşı çıkanlar var. Sırtını PKK’ya yaslamış olanlar bu bütçeden rahatsız olurlar. Sırtını PKK’ya rastlamış olanlarla iş tutanlar da bu bütçeden rahatsız olurlar. 40 yıldır bu milletin başına bela olan PKK’dan sümüklü FETO’dan da talimat almak için iz sürenler de bu bütçeden rahatsız olurlar. Rahatsız olmalarına rağmen devam edeceğiz. Doğu Türkistan’dan, Buhara’dan, Semerkant’tan gelen dualarla yolumuza devam edeceğiz.”

HABER: Mehmet GÜNESEN