'Yardımı yapan Özlü değil devlet!...'

MHP Düzce Belediye Başkan Adayı Erdoğan Bıyık, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonuna  yapılan yardımlarla alakalı  olarak  hakkında hazırlanan bir videoyla ilgili  basın açıklaması yaptı. MHP Belediye Başkan Adayı Erdoğan Bıyık, amatör spor kulüplerine yapılan yardımlarla ilgili olarak Ak Parti Belediye Başkan Adayı Faruk Özlü ve yandaşları tarafından bir videonun paylaşıldığını ve bu yardımı devlet değil de sanki Faruk Özlü'nün kendisi yapmış gibi gösterilmeye çalışıldığını iddia etti. Bıyık 'Herkes aklını başına alsın. Yalan yanlışla fitneyle siyaset yapılmaz' dedi.

'Siyaset onurlu şekilde yapılır'

Basın açıklamasına geçmeden önce Öncü Tv'de yayınlanan ve kendisinin konuk olduğu 'Kitabın Ortasından' programından bir kesitle başlayıp, Faruk Özlü'nün kendisine takdim ettiği 331 bin liralık çek ile devam eden videoyu basın mensuplarına izleten Bıyık, ' Herkes aklını başına alsın. Siyaset onurlu şekilde yapılır. İspatalayamayacağınız şeyleri söylemeyin' dedi. Amatör spor kulüplerine devletin destek verdiğini, Ak Parti Belediye Başkan Adayı Faruk Özlü sayesinde yardım alınmadığını vurgulayan Bıyık, 'Bir televizyon programında yaptığım konuşma üzerinden siyaset yapmaya çalışıyorlar. Ben 30 yıldır siyasetin içindeyim, böyle sığ bir siyaset anlayışı görmedim. Devletin tüm Türkiye'de tüm amatör spor kulüplerinde yaptığı yardımları sanki kendisi yapmış gibi böyle bir videoyu Düzce'de yandaşlarıyla yaymaya çalışıyorlar . Kendisine sorsanız benim bilgim yok diyecek. Eski bakana ve yanındakilere yakışmadı. Bizim için cumhur ittifakı olmazsa olmazımızdır. Bunlar hem kendilerine hem partilerine hem de itifaka zarar veriyorlar' şeklinde konuştu. 

'Hikmet Keskin orada, yaşıyor...'

Düzce Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'na yapılan yardımla ilgili yaşanan süreci anlatan Başkan Adayı Bıyık, 'Hikmet Keskin beni aradı. Kendisi ölmedi, yaşıyor... Yanımda bakanımız var, talebiniz nedir dedi. Ben de il özel idareden nakdi yardım alınamadığını bu sebeple nakdi olursa iyi olacağını söyledim. Yaklaşık 65 kulüp var 8 bin liradan toplam 400 küsür bin lira para yapıyor. Tamam dedik. Bu devletin katkısıdır, Faruk Özlü'nün Düzce'ye katkısı değildir' açıklamasında bulundu. Bazı illerin aldıkları yardımların çeklerini de örnek olarak paylaşan Bıyık, İstanbul, Erzincan, Edirne ve Denizli gibi illere verilen çeklerin resimlerini gösterdi. 

'Artık kendisine 'Sayın' demiyorum!..'

Tüm Türkiye'de yapılan bu yardımın Faruk Özlü'ye mal edilemeyeceğinin altını çizen Bıyık, Özlü'ye şöyle seslendi 'Sayın diyordum kendisine artık demeyeceğim. Protesto amacıyla da bugün siyah giyindim. Herkes aklını başına alsın. Siyaset onurlu şekilde yapılır, ispatlayacağınız şekilde konuşursunuz. Biz Sayın Cumhurbaşkanımızla beraber cumhur ittifakı için her şeyi yapıyoruz. Ama Faruk Özlü hem kendisine, hem partisine, hem de cumhur ittifakına zarar veriyor. Ak parti siyasetini Sayın Cumhurbaşkanımıza yakışır bir yol haritası çizerek yapsınlar. Yalan yanlış, fitneyle siyaset yapmasınlar.'   

'Kimse algı oluşturmuyor, siz bitiriyorsunuz!'

Ak Parti Belediye Başkan Adayı Faruk Özlü'nün geçtiğimiz günlerde yaptığı 'Düzce'de Ak Parti bitiyor diye bir algı operasyonu yapılmaya çalışılıyor' açıklamasına gönderme yapan Bıyık, 'Ak Parti bitmiyor.Kimse algı da oluşturmuyor. Ama sen bitiriyorsun, sizin gibiler partiyi bitiriyor' dedi. İyi Parti il teşkilatı binasının üzerine asılan seçim pankartı ve siyasi etik açısından uygun bulunmadığı iddiaları üzerine Bıyık, 'O bina benim bir arkadaşımın. Oraya bir tanıtım borşörü asılmış. Birincisi etik veya etik dışı bireşy görmüyorum. O bina da yüzlerce iş yeri var. Bizi onlar ilgilendirmiyorlar. Gelsinler onlar da bizim üstümüze assınlar diyeceğim ama bizim üstümüzde kat yok. Biz herşeyi planlayarak yola çıktık. Herkes siyasi anlamda ne yapabilceğine baksın. Biz cumhur ittifakı ilkerlerinin içerisinde Sayın Bahçeli'nin çizdiği profil içerisinde siyaset yapıyoruz. MHP adayını çekecekmiş böyle aptalca bir dedikodu olabilir mi? Bir dedikodu yaymaya çalışıyorlar. Tükiyeyi 16 yıl yönetmiş çok ciddi siyasi parti. Üzülüyorum. Artık dedikoduyla mı yönetecekler.?Sayın Cumhurbaşkanımız burada olanları bilse çok üzülür' şeklinde konuştu.

Haber: S.AYAN


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ