Saadet Partisi Genel Başkan Mustafa Kamalak, Düzce’ye gelerek teşkilatları ziyaret etti. Dün partisinin Akçakoca'da bir otelde düzenlenen İlçe Teşkilatı Divanı'na katılan Kamalak bu sabah basın toplantısı yaptı. Kamalak iç ve dış politikadaki mevcut durumlar için değerlendirme yaptı.

YALNIZCA SAADET’LE DÜZELİR!
Geçmişle günümüzü kıyaslayan Kamalak dış politikada bir şeylerin ters gittiğini dile getirirken Türkiye’nin iç ve dış politikasının yalnızca Saadet Partisi’yle düzeleceğini söyledi.

BAŞ SORUMLUSU İKTİDAR
Kamalak, işçiler hakkında bilgilerinin olmadığını rehin işçilerin kurtarılması gerektiğini paylaşırken yanlışların baş sorumlu olarak iktidarı gördü.

TERÖR OLAYLARI; BİRİKİMİN PATLAMASIDIR
Kamalak iç politikada yaşanan terör olaylarına seçimden sonra yaşanan patlama yorumunda bulundu.

DEVLETİN RUHU ÇEKİLDİ
İktidarın yaptıkları ve yapamadıklarıyla devletin doğudaki ruhunun çekildiğini savunan Kamalak tüm bunların sonucunda çözüm sürecinin Türkiye’ye zarar verdiğini belirtti.

ZİHNİYET DEĞİŞİKLİĞİ GEREKİYOR
Ekonomi, eğitim, milli güvenlik gibi alanlarda yaşanan olumsuzluklarla toplumsal dengenin bozulduğunu kaydeden Kamalak, hükümet değişikliğinin tek başına yeterli olmayacağını bunun yanı sıra zihniyet değişikliği gerektiğini aktardı.

‘ÇAĞIRDILAR DA ÇIKMADIK MI?’
Kamalak kendisinin paralel yapı olarak ifade edilen cemaate yakınlığıyla bilinen kanalda programa katılması sonrası yürütülen kampanyayı değerlendirdi. Genel Başkanının konuya yorumu diğer TV kanallarına ‘Çağırdılar da çıkmadık mı? Ben bir hukukçuyum paralelle filan işim yok benim.’ dedi.

AK PARTİ’EN ÖYLE BİR TEKLİF GELDİ

Ak Parti’yle 1 Kasım’da kamuoyunda ittifakın konuşulması hakkında görüşlerini dile getiren Kamalak, Ak Parti’den teklif geldiğini, görüşmelerin yapıldığını söyledi. Kamalak, Ak Parti’yle görüşmelerde kesin bir sonucun olmadığını BBP’yle 7 Haziranda olduğu gibi yeni seçimlerde bir mutabakatın olmadığını vurguladı.

Haber:Y.SEVER