20 Mayıs’ta yapılacak olan Ak Parti 4. Olağan Genel Kurul için çalışmalarını sürdüren Metin Kaşıkoğlu, parti üyeleri ile yemekte bir araya geldi.
Düzenlenen yemeğe Ak partili Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, İGM üyeleri, İl yönetim kurulu üyeleri, Kadın kolları, Gençlik Kolları, Merkez ilçe yönetim kurulu üyeleri ve kalabalık davetli topluluğu katıldı.
İl Başkanı Mustafa Yılmaz yemekte yaptığı konuşmada geçmişte aday çekişmelerinin partiye  zarar verdiğini dile getirerek; “ Gruplaşmalar halen izlerini sürdürüyor” dedi.
Geçmişteki aday çekişmeleri partiye zarar verdi
Yılmaz,“Bu yıl Ak Partimizin ilçe kongrelerini bitirdik. Bir süre sonra İl Teşkilatımızın kongresi düzenlenecek. Genel merkezimiz her kongre döneminde kaliteyi yakalamak ve partinin geleceği açısından da yanlışlara düşmemek için halkımızın Ak Parti’ye gösterdiği teveccühün devam etmesi açısından farklı çalışmalar içerisine giriyorlar. Bu çalışmaların doğrultusunda İl başkanlığı ve Milletvekilliği adaylarını belirlemede bu kriterleri baz alarak yapıldı.  20 Mayıs'taki kongremizde ben aday olmayacağım, İnşallah yine partimize geçmişte çok büyük hizmetleri olmuş Metin Kaşıkoğlu devam edecek. Genel merkezin bize tavsiyesi bu şekilde. Bu tavsiyeye uyacağız. Geçmişte aday çekişmelerinden dolayı partimiz zarar gördü. İlk günlerden bu güne oluşmuş gruplaşmalar halen izlerini sürdürüyor. Ama bu aday tespit çalışmasını canı gönülden destekliyor ve doğru buluyorum. Kardeşlik ve arkadaşlık dönemi içerisinde bu güne kadar geldik. İnşallah 20 Mayıs'ta bu görevi Metin Kaşıkoğlu'na devredeceğim.”dedi.
İl Başkanı adayı Metin Kaşıkoğlu da Ak Parti’nin adaylık ve seçim sürecinin eleştirenlere cevap verdi.
Sandalyeler Havalarda Uçuşuyor
Kaşıkoğlu, çok iyi bir yönetim oluşturmak için kollarını sıvadığını ve yönetimde il başkanı olabilecek bir çok isimin olacağını dile getirerek “Bir çok siyasi partide nasıl kongreler gerçekleştiğini görüyoruz. Adına demokrasi şöleni dedikleri, adına onurlu kurultaylar dedikleri nice kongrelerde nasıl onursuzca hareketler olduğu, sandalyelerin, yumrukların tekmelerin havalarda dolaştığı ama bunu demokrasi kisvesi altında milletimize yutturulmaya çalıştığını biliyoruz. . Bizim genel merkezimizin isteği, kırgınlıklar küskünlükler olmamalı, biz enerjimizi burada harcamamalıyız. ” dedi.
Bakanlar Düzce’ye daha sık gelecek
Seçimden seçime hatırlanan bir ak parti ailesi olmak istemediklerinin altını çizen Kaşıkoğlu, güçlü bir teşkilat oluşturmak istediğini dile getirdi.
Kaşıkoğlu, “Kırk kişi yönetim kurulu sorumlu, diğerleri sorumlu değil gibi bir teşkilatçılık anlayışımız asla olmayacak. Seçimden seçime hatırlanan bir AK Parti ailemiz olmayacak. Sürekli bir araya geleceğiz. Sürekli çeşitli meselelerle istişare ettiğimiz, konferansların ardının arkasının kesilmediği, bakanların adeta Düzce'yi ayak yoluna çevirdikleri, akademisyenlerle sürekli kendimizi dinamik tuttuğumuz, siyaset yapmaktan da lezzet aldığımız bir teşkilat yapısı istiyoruz. Öyle güçlü bir il teşkilatı istiyoruz ki, bütün unsurları ile ahenk içinde çalışmalı. Bunu ben tek başıma yapamam, biz aramıza fitnenin girmesine engel olacağız. Dostun sevindiği rakibin ise ayaklarının bağının çözüldüğü bir siyaset anlayışımız olacak. Bir tane il başkanı olmayacak, birden fazla il başkanının olduğu bir il yönetimi hazırlayacağız. Yüzde 30 Bayan arkadaşımıza yönetimde yer vereceğiz. Aynı şekilde genç kardeşlerimizi aramıza katacağız. Yarınların yöneticisi olacak kardeşlerimizi bu günlerden hazırlayacağız. İki yıl sonra yerel seçimler var, Orada bir sürü belediye meclis üyesi, İl Genel meclis üyesi ve Belediye Başkan adaylarına ihtiyacımız var. İşte yarının kadrolarını bugünden atacağımız tohumlarla atacağız. Eski yüzleri yeni yüzlerle harmanlayarak yolumuza devam etmeye çalışacağız. Bir tane il başkanı olmayan birden başka il başkanı olabilecek il yönetimi oluşturacağız”diye konuştu.
Konuşmaların ardından yemeğe geçildi. Yemek esnasında parti delegeleri kendi aralarında il yönetimi hakkında görüş alışverişinde bulunma imkanı elde etti.