Son zamanlarda kamuoyunda yankı uyandırmaya devam eden ekonomik kriz ve teşvik sistemi Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener'in de gündemindeydi. Dün akşam bir programa katılmak için Düzce'ye gelen Şener, Hükümete tepki göstererek yapılan çalışmaların ülkeye zarar verdiğini söyledi.

“Türkiye'de işsizlik patladı.”

Ekonomik kriz nedeniyle işsizlik oranının her geçen gün arttığını belirten Şener, “Özellikle son ay içinde işsizlik oranları rekor seviyelere tırmanarak yüzde 16'lara fırladı. Ülkemizde işsizlik oranı patladı. Bu konuda Hükümet ise yanlış uygulamalar yapmaya devam ediyor. Teşvik sistemi de bunun en büyük göstergesi. Bu sistemle eski yatırımcılar ne yaparsa yapsın isterse batsın ama yeni yatırımcılar hizmet versin anlayışıyla hareket ediliyor. Eski yatırımcılar hiçe sayılarak dışlanıyor. Bu uygulama da ülkemize ciddi zararlar verebilir.” şeklinde konuştu.

“Halkın kararı hiçe sayılıyor.”

Suriye sınırındaki mayınlı arazinin temizlenmesiyle ilgili yaşanan gelişmelere de değinen Şener, “Halkın kararı hiçe sayılarak böyle bir uygulamaya gidiliyor. Başbakan, bu kararla halkın neredeyse yüzde 90'ını yok sayıyor. Halktan kopuk, halkın kararlarını önemsenmeyen bir İktidar düşünülemez. Cumhurbaşkanı'na giden bu kararın Cumhurbaşkanı tarafından geri çevrilmesi gerektiğine inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener'i Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, AK Parti İl Başkanı Fevai Arslan ve Merkez İlçe Başkanı Mustafa Keskin de ziyaret etti.