Beyköy Beldesi’nde imar ve 18 uygulamaları nedeniyle eleştiri oklarının çevrildiği Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç’ın Ali Rıza Bektaş isimli bir vatandaşın kendi arazisine inşaat yapmasını engellendiği iddiası ortaya atılmıştı. Konu ile ilgili Öncü Haber mikrofonuna açıklamalarda bulunan Bektaş, Osman Kılıç’ı eleştiri yağmuruna tutmuştu.

Bektaş, Öncü Haber mikrofonuna yaptığı açıklamada, “Bunu şahsımı hedef alarak husumetle yapmıştır. Büyük ihtimalle oy vermediğimi düşünerek böyle bir şey yapıyor. Ama bir insan belediye başkanı olduktan sonra herkese eşit davranmak zorundadır. Ama burada eşitliği bırak, şahsımı hedef alarak ban düşmanlık beslemiştir. Şu Beyköy’de imar affı çıktıktan sonra hiç yapılmadıysa en az 10-15 tane plansız projesiz, arsa üzerine ev yaptırdı kendi yandaşlarına. Ben hiçbir şekilde ondan bir menfaat talep etmiyorum, her şeyim resmidir. Hiçbir şekilde hakkımı helal etmiyorum. Rüşvet şu şekilde istediği şu; bana haber gönderdi, “ya bodrumu yapar, ya da bana 120 bin lira otopark parası verirsin’ dedi. Ben bunu rüşvet olarak kabul ediyorum. Benim evrakım burada; şu evraka göre ben o gün binamı yapabilseydim, o gün ne karar vardı ne encümen toplantısı, bu evrakı bana kendileri verdiler. Haksızdırlar ve hukuksuz iş yapmışlardır. İl başkanına ilçe başkanı aracılığıyla haber gönderdim, o da başka bir yere yönlendiriyor. Herkes başka yere yönlendiriyor. Belediye’yi denetleyen üst kurulun çevre şehircilik bakanlığı olduğunu söylediler oraya gittim onlar da dedi ki haklıysanız mahkemeye gidin. Ben her şey de mahkemeye gideceksem siz niye varsınız o zaman. Bana haksızlık yapılmıştır, hakkımı helal etmiyorum hiç birine” ifadelerine yer vermişti.

“Şeref ve onurumu hakarette bulunmuştur”

Bu iddialara cevap veren Beyköy Belediye Başkanı Kılıç, Bektaş’ın açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını öne sürdü. İnşaat başvurusu ile ilgili yasal prosedürü uyguladığını ileri süren Kılıç, “Adama göre işlem, sakala göre traş yapıyor’’ başlıklı Öncü TV, 17.04.2022 tarihinde Ali Rıza Bektaş röportajında, şahsıma basın yolu ile iftira, kişilik haklarıma saldırı, şeref ve onuruma hakarette bulunmuştur.  Bu iftira ve hakaretlerini asla kabul etmiyorum. 17.04.2022 tarihinde Düzce Öncü TV ekranlarında basın açıklaması yapan Ali Rıza Bektaş’ın, Belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne, imar durumu ve yapı ruhsatı için tarih sırasına göre yapmış olduğu başvuru ve yazışmalar şunlardır; A-) 28.09.2020 Tarih ve 1220 sayılı İmar Durumu Belgesi Başvurusu. B-) 19.10.2020 Tarih ve 829 sayılı İmar Durumu cevap yazımız. Onaylı İmar Planımıza göre verilen imar durumunda 204 ada, 5 parselin,  Ticari+Konut alanında bulunduğu,  zemin katın ticari, 1. ve 2. Katın konut yapılması halinde, yada yapının tamamının konut yapılması halinde yapıda kullanılacak alanlar ile ilgili bilgiler, çekme mesafeleri, yapı yüksekliği bilgileri yer almıştır. Yazımız 19.10.2020 tarihinde kendisine imza karşılığı teslim edilmiştir. 1045 sayılı cevap yazımız; Yazımızda dosyanın incelendiği, Projede bulunan eksikliklerin ve projenin Otopark Yönetmeliği’ne uyguna hale getirilmesi gerektiği ile ilgili Yapı Denetim Firmasına cevap verilmiştir. Yazımız 28.12.2021 tarihinde yapı denetim firması sorumlusuna teslim edilmiştir. Yazımızda ilgili parsel üzerinde inşa edilmek istenen yapının ilgili 3194 Sayılı İmar Kanunu, 4708 Sayılı Yapı Denetim Kanunu, ilgili yönetmeliklere göre (Otopark Yönetmeliği, Sığınak Yönetmeliği, vb.) incelendiği ve dosyanın uygun olduğuna ve yapı ruhsatının onaylandığına dair Yapı denetim firmasına bilgi verilmiştir. Yapı ruhsatı 29.03.2021 tarih ve 2021/13 sayı ile onaylanmıştır. Yazımız 01.04.2021 tarihinde yapı sahibine teslim edilmiştir” dedi.

“Bizim alnımız ak ve açıktır. Çiğ yemedik ki, karnımız ağrımıyor”

Belediyelerin Otopark Yönetmeliği yayınlama yetkisi olmadığına dikkat çeken Kılıç, “Yürürlükte bulunan yönetmeliğe uygun olarak, 11.01.2021 Tarih ve 7 sayılı Belediye Meclis Kararına göre, İmar Planı içerisinde bulunan alanların ‘’Otopark Bölgelerinin Sınıflandırılması’’ ile ilgili karar alınmıştır. Beldemizde plansız ve projesiz hiçbir yapı yapılmamıştır. Ayrıca Belediyemizde tüm birimlerde yapılan her bir işlem, Bakanlığımız müfettişleri tarafından üç yılda bir denetlenmektedir. Rüşvet şu şekilde istendi ifadesini, ‘’Ya bodrum yapar ya da bana 120 bin lira otopark parası verirsin’’ kabul etmiyorum, şiddetle kendisini kınıyor, ispata davet ediyorum. Ne talep etmiş isek, kanun ve yönetmeliklere uygun taleplerimiz olur. Haksız ve hukuksuz hiçbir işimiz yoktur. Var olduğunu iddia eden varsa yargı yolu her zaman açıktır.  Bizim alnımız ak ve açıktır, çiğ yemedik ki karnımız ağrımıyor. Yukarıda açıkladığım gibi ben adalet önünde kendisi ile hesaplaşmak istiyorum. Tüm kanuni haklarım saklı kalmak üzere zamana bırakıyorum” ifadelerine yer verdi.