Sözünü sakınmayan tavrı nedeniyle sert çıkışları sık sık Düzce kamuoyunda gündem olan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı İlhami Caboğlu, bu kez CHP’nin yeni yönetimini hedef tahtasına koydu. CHP’nin Düzce’de etkili siyaset yapamadığını belirten Caboğlu, muhalefet partisi olarak CHP’yi sahada görmek istediklerini söyledi.

“CHP muhalefet yapmakta sönük kalıyor”

Caboğlu, “Bugün Düzce’de genel olarak bir sıkıntı varsa, muhalefete de fatura kesmek lazım. Bu, ‘Demek ki muhalefet de görevini yapmıyor’ anlamına gelir. Yapılan hizmetler açısından, bunları muhalefette ele aldığında, daha iyi hizmetler yapılacağının kanaatindeyim. Özellikle ana muhalefet CHP’nin bu konuda biraz sönük kaldığını söyleyebilirim.” diye konuştu.

“Biz CHP’yi sahada görmek istiyoruz”

CHP’nin Düzce’de etkili siyaset yapmadığını öne sürerek İYİ Parti’ye alan açmaya çalıştığını kaydeden Caboğlu, “Tabii biz, Cumhur İttifakı içinde yer alan bir siyasi partiyiz. Düzce zaten Cumhur İttifakı tarafından yönetiliyor. İktidar partisinin, sorunlar ile ilgili muhalefete yönelik, ‘Bizi eleştirin, bizi kamçılayın’ söylemi ile ilgili biraz haklı talebi olduğunu düşünüyorum. Biz Cumhuriyet Halk Partisi’ni sahada görmek istiyoruz. Ama kendileri nedense sahaya çıkmamak için, alanı boş bırakıp ne yapmak istediklerini, belki kendi ittifakları içindeki bir siyasi partiye, yani İYİ Parti’ye alan açmak için çaba sarf ettiklerini söylerim ben de o zaman. Görünen de öyle bir şey. Bugün sanki İYİ Parti’ye alan açmaya çalıştıklarını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.  

“İYİ Parti İl Başkanı Er’in Düzce Belediyesi’ne bir yaptırımı mı olmuş?"

İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er’in Düzce Belediyesi’ne yönelik yaptığı eleştirilere de değinen Caboğlu, “İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er’in yaptığı açıklamalar ile ilgili, Düzce Belediyesi’ne ne gibi bir yaptırımı olmuş? Bir konuyu çıkıp gündeme getirmek, değerlendirmek, hangi algılara, hangi güçlere hizmet eder. Ben çok iyi biliyorum Düzce Belediye Başkanımız, Sayın Bakanımız Dr. Faruk Özlü ile çok yakın istişare halinde olduklarını biliyorum. Bizzat gitsin bizim yaptığımız gibi yüz yüze söylesin. ‘Sayın bakanım, bu hizmet bu şekilde olursa daha iyi olur’ desin. Tabii kendisini anlıyorum, kendisi bir siyasi partinin il başkanı. Mutlaka eleştirisi olacak. Öncelikle, bazı seçenekler vardır. Bu seçeneklerle alakalı, çok yakın bir zamanda seçim olmadığına göre, bu talepleri kendi meclis üyeleri üzerinden veya kendileri sayın bakanla görüştüklerinde, bu konuları gündeme getirmesi, Düzce’miz için daha hayırlı olacaktır.” açıklamalarında bulundu.  

“Başkan Özlü istişareye açık”

“Tabii ki haklı olduğu çok eleştiriler de var.” diyen Caboğlu, son olarak şunları söyledi:

“Burada Yunus Başkanın da hakkını yemeyelim, ama biliyorsunuz biz bir il başkanları toplantısı tertip ettik. Bu konuların da il başkanları ile ele alındıktan sonra Düzce’miz için daha ne iyi yapılabilir şeklinde hep beraber çıkıp birlikte de bir basın açıklaması yapabiliriz. Tabii kendisi de 30 Mart’ta kendi adayı ile sahadaydı, seçim dönemini atlattı. Bu konuları ele alması doğaldır ama istişare daha önemlidir. Düzce Belediye Başkanı Sayın Faruk Özlü beyin istişarelere daha açık olduğunu söyleyebiliyorum. Çünkü burada parti gözetlemeksizin, herkesle aynı mesafede.”

HABER: Savaş ARI