“Bir kez de örnek bir olayla anılalım”
Belediye Başkanı Mehmet Keleş tarafından Kuyumcuzade Bulvarı üzerinde yeniden düzenlenen kavşağa ’Rabia’ işaretini ölümsüzleştirmek amacıyla konulan heykele dair siyasi partilerden tepkiler peşi sıra gelmeye devam ediyor. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, Düzce’nin hep abartılı ve olumsuz eylemlerle anıldığı söyleyerek “Bir kez dahi olsa Türkiye’ye örnek bir olayla anılalım.” dedi.

“Bu simgeyi akıllarınca millileştireceklerini sanıyorlar”
Olumsuzlukların baş sebebinin kötü yönetim ve yöneticiler olduğu savunan Sönmez, “Alt kademelerde benzer yanlışlar oluyorsa bunlar da ‘’Hoca cemaat’’ misalidir. Belediyenin yanlışlarını sıralasak kitap olur. Bu Rabia olayı hepsine tüy oldu. Rabia’nın ne olduğunu normal haber dinleyicisibilir. Rabia Mısır’daki İhvan hareketinin simgesi. AK Parti iktidarı dış politikada kraldan çok kralcı ve başka ülkelerin iç işlerine müdahalede hevesli olduğu için Mısır’da da Mursi hareketini destekleyerek onların işaretini kullanmaya başladı. Halk Mursi’yi devirdi. İşareti bizimkilerin elinde kaldı. Şimdi bu işarete ‘’Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet” yakıştırması yaparak bu simgeyi akıllarınca millileştireceklerini sanıyorlar” ifadelerini kullandı.

“Sayın Başkan, o heykeli oradan kaldırın”
 ‘Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Dil, Tek Vatan, Tek Devlet sloganının tarih boyunca milletimizin sloganıdır.’ ifadeleriyle açıklamasını sürdüren Sönmez, yöneticilere “Bölücü değil, birleştirici olun!” çağrısında bulundu.

Sönmez, “Bu beş tane olan tek, Rabia’ya uysun diye dörde indirdiler. Son hain FETÖ darbe girişiminden sonra, ülkemiz daha fazla bölgede kuşatılıp sıkıştırılmaya çalışılıyor. Bu koşullarda en başta yöneticiler her zamankinden daha fazla milleti birleştirmeye yönelik söz ve eylemlerde bulunmalıdırlar. O kavşağa eğer bir simge ya da heykel konulacaksa herkese hitap etmelidir. Valilik önündeki ay yıldızı kavramış el, güzel bir örnektir. Başkan’ın Rabia Heykeliyle ilgili açıkladığı gerekçeler gerçeği ifade etmiyor. Sayın Başkan elini öyle yaparak sokakta dolaşabilir, o kendi tercihidir. Ancak milli olmayan ve orada kaldığı sürece hep bölünme yaratacak bu simgeyi o kavşağa koyması yanlış olmuştur. Sayın Başkan, o heykeli oradan kaldırın. Yanlış olmasına rağmen o heykeli benimseyen yurttaşlar da vardır. Yarın bu heykeli başkası kaldırdığında yine tartışma yaşanabilir. Son söz, bu heykel milletin birliğine sokulmuş kamadır. Sayın Başkan bu heykeli kaldırmak sizi küçük düşürmez, yüceltir. Size oy veren yurttaşların da aynı dilekte olduğunu düşünüyorum.” İfadelerine yer verdi.

Haber:Y.SEVER