Düzce’nin merkez mahallelerinde İSKİ çalışmaları nedeniyle yaşanacak planlı kesinti ve basınç azalması hakkında yazılı bir basın açıklaması yapan Büyük Birlik Partisi Düzce İl Başkanı Onur Çetin, İstanbul’a su veren bir memlekette susuzluk sorununun kabul edilemez olduğunu vurguladı.

“Su yatağı olan bir şehrin su sıkıntısı çekmesi çok garip değil mi?”

 Çetin yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“İSKİ çalışması nedeni ile Akınlar, Sanacaklar ve Karaca mahallesinin su basınçları düşecekmiş. Tedbirli olun diyorlar! Halkımıza açıkça söylemek gerekirse bu mahallelerde ikamet eden vatandaşlarımız evinde doğru düzgün çamaşır makinesi, bulaşık makinesi kullanamayacak. Doğru düzgün duş alamayacaklar kombi basıncı düştüğü için. Sıcak su kullanamayacaklar. Yerin bir metre altından su çıkan bir memlekette bu sadece iki veya üç mahallenin sorunu değil bu Düzce’mizin ve halkın genel sorunu olmuştur. Böylesi su yatağı olan bir şehrin su sıkıntısı çekmesi çok garip değil mi sormak isterim.”

“Bunun neresinde hak, neresinde adalet var?”

Açıklamasını eleştiri dozu yüksek sorularla sürdüren Çetin, “Hasanlar Barajı’nın suyu İSKİ’ye kaça satıldı? Akan derelerin pınarların suyu İSKİ’ye kaça satıldı? Sırf İstanbul’u elde tutmak için Düzce’mizin suyu kime peşkeş çekildi? İstanbul suyun tonunu temsili söylüyorum 3 liradan içerken neden Düzce’nin öz evladı suyun tonuna 5 lira veriyor. Niye 5 liradan kendi memleketinin suyunu içiyor. Bunun neresinde hak, neresinde adalet, eşitlik, merhamet neresinde Düzceli’yi düşünmekvar? Bırakın ara farkı İstanbul su sıkıntısı çekmezken benim can Düzceli’m kendi suyu İstanbul’a verildi diye nasıl mağdur edilir. Nasıl su sıkıntısı çekebilir? Böylesi su yatağı olan bir şehirde bizim gibi gerçekten Düzceli olsalar bu adaletsizliği hazmedemezler, dert ederler. Ben bunu hazmedemiyorum. Ben bunu es geçemiyorum. Düzce’mizin her yerinde, her su kenarında İSKİ tabelası var. Her çukurda İSKİ var. Burası İstanbul mu yoksa Düzce mi? Halkımızı bu konuda düşünmeye davet ediyorum. Düzce Büyük Birlik Partisi olarak bu mesele bizim öz meselemizdir.” ifadelerini kullandı.