24 Haziran’da yapılacak 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’ne yönelik aday listelerinin YSK’ya teslim edilmesi için son gün olan 21 Mayıs’ta partilerden bir bir aday açıklaması geldi. AK Parti’de Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün listede adı geçmemesi muhtemel kabinede yer alacağı görüşünü kuvvetlendirdi.

AK Parti’nin tekrar iktidara gelmesi halinde kurulacak yeni kabinede yerinin hazır olduğu konuşulan Özlü’nün yeniden bakanlık görevine gelmesine kesin gözüyle bakılıyor. Düzce’de 1 bakan, 3 milletvekili hedefinde olan Düzce teşkilatının Ankara’da bu yöndeki taleplerini genel merkeze ilettiği bilinirken, listenin açıklanması ile birlikte Özlü’nün adaylar arasında yer almaması bakan olarak görevine devam edeceği tahminlerini güçlendirdi.

Dün Düzce’ye bir ziyaret gerçekleştirerek, adayları tebrik eden Bakan Özlü, bazı bakanlar gibi kendisinin de listede yer almadığını belirterek, “Elbette bu durum Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleri. Seçim süresi boyunca diğer illerde genel merkez tarafından bana verilecek görevlerin dışında Düzce’de olacağım. Seçim çalışmalarına adaymışım gibi katılacağım. Düzce’nin 3 adayı yok, Düzce’nin 4 adayı var. Birisi de benim.” dedi.

Haber: C.ÜSTÜNER