Türkiye 24 Haziran’da sandık başına gidiyor. Cumhurbaşkanı ve 27.Dönem Milletvekillerinin seçileceği seçimlerde de partiler özellikle yapacakları icraatları ve seçim vaatleri ile meydanlarda sıklıkla boy gösteriyor.

Türkiye’nin her yerinde konuşuluyor
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün de üzerinde titizlikle çalıştığı ve hayata geçtiğinde Türkiye’nin vizyonunu değiştirecek ‘yerli otomobil’ projesini de artık Türkiye konuşuyor. AK Parti’nin seçim çalışmaları kapsamında Türkiye’nin her bir yanına yaptırdığı seçim bilboardlarında Bakan Özlü’nün vizyon projesi yer alıyor. Bilboardlarda özellikle, “Milli teknoloji hamlesi ve yerli otomobil” üzerine vurgu yapılıyor.

Erdoğan, Bakan Özlü’nün patronu olduğu işle övünüyor
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da resmi twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla, “2021’de yollara çıkacak olan Gayri Safi Yurtiçi Hâsılamıza 50 milyar Euro katkı sağlayacak, petrol bağımlılığımızı azaltacak. Vakit Yerli otomobil vakti. Vakit Türkiye vakti!” diyerek Bakan Özlü’nün patronu olduğu işle övündüğünü sıklıkla dile getiriyor.

Başbakan da yere göğe sığdıramamıştı
Öte yandan, 2 Haziran tarihinde Düzce’ye gelen Başbakan Binali Yıldırım da Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’yü yere göğe sığdıramamış, CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin, “Seçilirsem yerli otomobil projesini durduracağım” sözüne de yine Düzce mitinginde yanıt vermişti. Başbakan Yıldırım, "Yerli otomobili indireceğiz, diyorlar. Bu proje Faruk Özlü Bakanımıza emanettir, kimse indiremez” diye konuşmuştu.


Haber: Ö.YILMAZ