AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır, Düzce’nin gündemi ile ilgili Öncü Haber mikrofonuna konuştu. Sözlerine ‘Düzce’de gözükmüyor.’ eleştirilerine cevap vererek başlayan Çakır, kendisinin gerek genelde, gerekse yerelde Düzce’nin sorunları ile mücadele ettiğinin altını çizdi.

“Klavye siyasetini sevmiyorum”

Klavye siyasetini sevmediğini vurgulayan Çakır, “Gelmiyor değil, ben hep Düzce’deyim. Zaten Düzce’den pek gitmiyorum, bir Meclis’te ki çalışmalara katılıyorum. Ama bu söylem devam ediyor. İftarlarda varım, çalışmalarda varım, partimizin bizzat il başkanlığında varım. Ama böyle söyleniyor. Yalnız bunu söylemelerinin sebebi şu; ben klavye siyasetini sevmiyorum. Ne dediğimi siz anlıyorsunuz. O da şu; bir fotoğraf karesi paylaşıp, şu kadar esnaf gezdik, şu kadar vatandaşla kucaklaştık, şu kadar iş becerdik meselesi. Ben bunu yapmıyorum, bunu da doğru bulmuyorum. Biz; işte buradayız, bunun gibi de başka yerlerdeyiz. Bunu Düzceliler biliyor, Bunu kim bilmiyor? Bilmek istemeyenler bilmiyor. Yapılması gereken, lazım olduğu yerde, ihtiyaç olduğu yerde ben varım. Tabii burada şahsımın hiçbir önemi yok. Burada siyaset var, biz bir kadronun, bir takımın oyuncularıyız. Burada vatandaşın ihtiyaçları gideriliyor mu, vatandaşlarımız gecenin her hangi bir vaktinde ulaşabiliyor mu, müşkülatı giderilip, derdi ile ilgileniliyor mu? Hadise bundan ibaret. Ben bunları elimden geldiği kadar yaptığımın kanaatindeyim. Bunun takdiri de tabii ki Düzceli hemşerilerimize ait” şeklinde konuştu.  

“Düzce bölgenin sağlık üssü”

Düzce’nin konumu itibari ile bölgenin sağlık üssü olduğunu vurgulayan Çakır, “Düzce’ye sağlık konusunda biz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan beyle, Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca ile özellikle hastane konularını sürekli konuşuyoruz. Nüfusuyla, coğrafi konumuyla Düzce bir sağlık üssü. Ben bu cümleyi bilerek kullanıyorum. Neden sağlık üssü? Düzce sadece Düzceli’ye hizmet vermiyor. TEM Otoyolu buradan geçiyor, D-100 Karayolu buradan geçiyor, bir de Karadeniz havzası var. Bu yüzden burada ciddi anlamda bir trafik ve trafik kazaları var. Sadece lokasyondaki, halkın hastalığı ile alakalı değil. Bolu’dan, Hendek’ten buraya ciddi anlamda hasta geliş ve gidişi var. O nedenle bizim illimiz bir sağlık üssüdür. O nedenle biz buraya lazım olan sağlık ünitelerini, ekipmanlarını ekip halinde il başkanımız başta olmak üzere, teşkilatımızın bütün yapısında bulunan kişilerin katkıları ile birlikte hangimiz kimi bulursak, oradan istiyoruz. Çok şükür şu ana kadar isteklerimiz geri çevrilmedi, bundan da Düzce istifade etti. İnanın, Düzce sağlık konusunda komşu illerin bir tık ötesinde.” ifadelerini kullandı.

“Yığılca’ya bu yolu ulaştıracağız”

Yığılca yolu ile ilgili çalışmalarını yakından takip ettiğini ifade eden Çakır, “Yığılca yolunu tabii ki takip ediyoruz. Burada Yığılca yolunun zorluğunu hepimiz biliyoruz. Yığılca yolu zor bir yatırım, uzun bir yatırım, yıllara sari bir yatırım. Başladık, başlamak bitirmenin yarısı. Yol çalışmalarında biz yarıyı geçtik. Ancak bu yarıyı geçtik falan sözlerini vatandaş artık dinlemek istemiyor. Bitti mi, bitecek mi, ne zaman bitecek? Dolayısıyla yatırım programlarıyla doğrudan alakalı. Çok küçük bir viyadük ve viraj dahil çok paraları sari. Eğer belirli bir limiti aşarsa, yeni ödeneklere müracaat etmek gerekiyor. O sebeple biz Yığılca yolunu bitireceğiz inşallah. Ama zaman vermek, şu tarihte biter demek çok kolay değil takdir ederseniz. Çalışmalar zaman zaman duruyor. Müteahhitle alakalı, ödenekle alakalı güncel sorunlar var. Onları da aşarak inşallah yolumuza devam edip, Yığılca’ya bu yolu ulaştıracağız.” ifadelerine yer verdi.