Yerel seçimlerle birlikte bir görev değişimi de Yığılca'da gerçekleşti. Cumhuriyet Halk Partisi adayı Bünyamin Şahin, seçim yarışını kazanarak Yığılca Belediye Başkanı olmaya hak kazandı. Bugün devir teslim töreni için Yığılca'da program düzenlenirken ilk olarak Başkan Bünyamin Şahin mazbatasını Yığılca Hakimi Zafer Kaya'nın elinden aldı.

Yığılca Belediye Başkanı olan Bünyamin Şahin ve beraberindeki heyet daha sonra Yığılca Belediye Başkanlığına giderek devir teslim törenini yaptı. Törene hastalığını mazeret göstererek Eski Yığılca Belediye Başkanı Ali Kemal Sezgin'in katılmaması ise dikkatlerden kaçmadı.

“Yığılca için çalışacağıma namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum.”

Düzenlenen törenle Başkanlık koltuğuna oturan Bünyamin Şahin, açıklama yapmayı da unutmadı. Şahin, “Bu koltuğa oturduk ve Yığılca'nın bütün sorunlarını çözmek için uğraşacağız. Yığılca için çalışacağıma namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum. Önümüzdeki süreç içerisinde Yığılca'nın gelişmesi için elimizden geleni yapacağız.” şeklinde konuştu.

“Yığılca'ya hizmet geleceğinden kimsenin kuşkusu olmasın.”

Törende yaptığı konuşmayla özellikle AK Parti'ye tepki gösteren CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan ise “İktidarın almadığı bir Belediye'ye hizmet gelmeyecek diye bazı söylemlerde bulunanlar var. Şunu bilin ki CHP olarak Yığılca'ya her türlü hizmeti getireceğiz. Yönetim olarak, çalışmalar olarak gerekli şartları oluşturacağız ve artık Yığılca'ya hizmet getireceğiz.” ifadelerini kullandı.