İYİ Parti Düzce İl Teşkilatı, iki genel başkan yardımcısı ve bir kurucular kurulu üyesinin katılımıyla ilk kez bir araya geldi. İl Binasının açılışıyla birlikte İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Meral Akşener’i ağırlamaya hazırlanan İYİ Parti Düzce İl Teşkilatının ilk buluşmasına Ankara’dan parti üst kademesinden isimler de katıldı.  Yönetim kurulu üyelerinin bir araya geldiği toplantıda Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz, Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Erdem, İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi Yaşar Akkuş, İYİ Parti Kurucu İl Başkanı Ercan Katırcıoğlu, Cumayeri Kurucu İl Başkanı Ahmet İpek ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.



“İYİ İnsanlar, Yiğit İnsanlar”
“İyi İnsanlar” olarak katılımcılara seslenen İYİ Parti Kurucu İl Başkanı Ercan Katırcıoğlu, gözyaşları içinde “İyi bir Türkiye hepimizin sayesinde gerçekleşecek” dedi. Katırcıoğlu şöyle konuştu: “Buradaki insanlar hiçbir şahsi menfaat, hiçbir ikbal düşünmeden, ülkenin bekası için bir araya gelmiş, yiğit insanlardır” ifadelerinde bulundu.



Hedef: “Yeniden Parlamenter Sisteme Dönebilmek”
2019’da gerçekleşecek 3 önemli seçimi işaret eden Katırcıoğlu, yerel ve genel seçimlerden de önce hedeflerinin Cumhurbaşkanlığı Seçimi olduğunu kaydederken hedeflerini ise yeniden parlamenter sisteme dönüş olarak açıkladı. Katırcıoğlu, “Biz onlara ‘dur’ diyecek kadroları oluşturduk. Yerel ve genel seçimlerden önce bizim öncelikli hedefimiz Cumhurbaşkanlığı seçimleri. Çünkü yeniden parlamenter sisteme dönebilmek, yeniden demokratik sisteme dönebilmek, Cumhuriyetin kuruluş felsefesini yaşatabilmek için Cumhurbaşkanlığını almak ve bu ülkeyi tekrar herkesin eşit hak ve hürriyetlere sahip olduğu bir ülke haline getirmek bizim boynumuzun borcu ve vebalidir.” dedi.

Özen Disiplin Kurulunda
Katırcıoğlu, ardından yönetim kurulunda yer alan isimleri bir kez daha paylaştı. Disiplin Kurulunda bulunan isimler arasında ise MHP Eski İl Başkanı Onur Özen de yer aldı.

Daha sonra AK Parti Eski Kurucu üyelerinden İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi Yaşar Akkuş katılımcılara seslendi. 

“Farklı Partilerde Olan İnsanlar İYİ Parti Etrafında Birleşti”


Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Erdem, “dün farklı partilerdeyken devletimizin, milletimizin bekasının tartışıldığı bir günde bir kurtuluş mücadelesinde örnek teşkil etmek için herkes egosunu, istiklalini, istikbalini bir kenarı bıraktı. Partisinin rozetini cebine koydu, iyiye talip olmak üzere İYİ Parti etrafında birleşti” sözleriyle konuşmasına başladı.
“Biz bir ecdad emanetiyle karşı karşıyayız” diyen Erdem, “ bu toplumun harcı diniyle imanıyla milli bir kültürün geleceğidir. Bu değerlerimize sahip çıkmadığımız zaman ne yediği belirsiz, kim olduğu belirsiz, kime hizmet ettiği belirsiz bir toplum haline dönüşürüz ki şu andaki izmihlal bu çöküşün işareti olarak karşımıza çıktı.” dedi.

“Kibirlenmeyeceğiz, Yalan Söylemeyeceğiz.”
Ekonomiden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz ise iktidarı ekonomi ve tarım politikalarıyla hedef aldı. Durmuş, bir toplumu geriye getiren iki unsur olduğunu kaydetti ve şöyle devam etti:


Yılmaz, “Bir toplumu ileriye götüremeyecek veyahut o toplumu geriye getirecek olan iki şey bunlardan bir tanesi aşağılık kompleksi. Bizim toplumuz uzun bir süre bununla yaşadı. İkincisi ise nefsine fazla güvenmek. Her şeyi ben bilirim derseniz, özgüveniniz sokak tabiriyle tavan yaparsa u size yanlış yaptırır haddi aştırır. Haddinizi aşarsınız da elinizdeki kaynakları etkin ve yetkin bir şekilde kullanmazsınız. Şu an içinde bulunduğumuz durumun sebebi bu. Her şeyi aşırı bilme, kimseyi dinlememe şu an içinde bulunduğumuz duruma, dış politikadaki ilişkilerimize sebep bu. Onun için biz İYİ Parti olarak ne aşağılık kompleksiyle hareket edeceğiz. Ne de kibrimizi tavan yapacak. Gururlanacağız ama kibirlenmeyeceğiz. Bir kere yalan söylemeyeceğiz. ” ifadelerinde bulundu.



Haber: G. TEMEL