30 Mart yerel seçim sonuçlarının yarattığı hayal kırıklığının ardından sonuçlara ilişkin sorgulama sürecini sürdüren CHP'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu haftasonu partisinin 81 il başkanıyla Genel Merkez’de yaklaşık 12 saat süren toplantı yaptı. CHP İl Başkanı Müjgan Çakman il başkanları toplantısını değerlendirdi. Çakman, toplantı da CHP’nin Düzce’nin de aralarında bulunduğu oy oranı düşük illerde özel bir çalışma hazırlığında olduğunu bildirdi.


MERKEZ ÖZEL ÇALIŞMA YAPACAK


Çakman, “Toplantının amacı yerel seçim değerlendirmesiydi. Oylarımız yurt genelinde düşük. Ancak moralimizi bozmadan devam edeceğiz. Bize 12 milyon seçmen oy verdi çok nitelikli bir oy. Bize oy verenlere sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Yerel seçimde seçmene giderken daha farklı projeler yapılması gerektiğini aktardık. Bunların hepsi değerlendirmeler yapıldı. Düşük oy olan illerde özel projeler yapılacak. ”dedi.


SON ZAMANLARDA ARTTI


Sık sık valilerin ve müdürlerin değişmesi nedeniyle uzun süreli istikrarın bir türlü yakalanamadığı Düzce'de son olarak İl Emniyet Müdürü Ayhan Buran’ın istifasını vermesi ile ilgili olarak Çakman, AK Parti iktidarında bu tür baskı ve görev değişikliklerinin had safhaya ulaştığını dile getirdi.


Çakman, “AKP iktidar olduğu andan itibaren uyguladığı bir yöntem. Sürekli müdür değişiklikleler var. Son zamanlarda bu daha da belirginleşmeye başladı.” Dedi.


KPSS ŞİMDİ DE ADİL DEĞİL


KPSS’nin kaldırılması ile ilgili olarak ise Çakman şunları söyledi:


“ KPSS çok adil bir sitem olmadığını düşünüyorum. Yüksek puan olanlar bir kenarda beklerken düşük oy alanlar, bir şekilde yerleştiriliyor. Torpil şimdi de var… mülakatta yada başka bir şekilde eliyorlar…”

 

 


Haber;S.Kaşkır