Yığılca Kaymakamı Mehmet Özcan tarafından Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit ve ilçede görev yapan daire amirlerinin de katılımıyla basın mensuplarını bilgilendirmek amacıyla kahvaltı bir toplantı düzenlendi. Kalıcı Konutlar Polis Merkezi'nde düzenlenen kahvaltıda ilk olarak konuşan Yığılca Kaymakamı Mehmet Özcan, Yığılca için insanların kafasıda oluşan ön yargıların kaldırılması için basından destek isterken halkı Yığılca'nın güzelliklerini yerinde görmeye davet etti.



Sohbetlerden çok farklı bir Yığılca var



Özcan, "Yığılca ekonomik olarak, sosyal olarak hızla gelişen bir ilçe, bir takım sohbetlerde
sözü edilen Yığılca'dan çok farklı bir Yığılca var. Ama bu Yığılca'nın görülebilmesi, keşfedilebilmesi için bizzat oraya gidip insanları yerinde görmek gerek. Öteki türlü bir takım ezberlerle 30 sene de geçse Yığılca ile ilgili kanaatler değişmiyor. Yığılca'nın insanları çok güzel insanlar, atalarımızın, ecdadımızın karakterini sergileyen örneğin misafirperverliğiyle, devlete olan bağlılığıyla, sıcaklığıyla. Gerçekten anadolu insanları onlar." diye konuştu.



"Yığılca geri kalmış" yorumlarını şiddetle kınıyorum



Özcan'ın konuşmasının ardından basın mensuplarına, 2013-2014 yıllarında Yığılca'da neler yapıldığıyla ilgili bir slayt gösterisi izletildi. Slayt gösterisi sonrası sözü alan Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, Yığılca hakkında insanların "geri kalmış" şeklinde yorum yapmalarını şiddetle kınadığını ve bir ilçenin geri kalmışlığının hangi ölçüye göre belirlendiğini sorguladı. Yiğit, "Ben Yığılca'nın Belediye Başkanı olarak, "Yığılca geri kalmış" gibi, insanların egolarını tatmin etmek amaçlı yaptığı yorumları şiddetle kınıyorum. Ben Yığılca'ya kılıf uydurmaya çalışan kişilere makamı, mevkii ne olursa olsun, Yığılca Belediye Başkanı olarak ilçenin hakkını bizzat arayacağım." şeklinde konuştu.



Siyasilerin ve bürokratlarımızın hatası



Yığılca'ya gelmeyen hizmetler konusunda faturayı şimdiye kadar görev yapmış bürokrat ve siyasilere kesen Yiğit, sözlerine şu şekilde devam etti.


"Yığılca belli bir zaman diliminde hiç de küçümsenmeyecek derecede ilerlemiştir. Yığılca yolunun bozuk olması Yığılcalılar'ın hatası mı? Eğer yolu yapılmadıysa bu bizim siyasilerimizin hatası, ilimizin hatası, şimdiye kadar görev yapmış olan bürokratlarımızın hatası."


Basına da sitem etti



Yığılca Belediye Başkanı Yiğit, ayrıca bir başka üzüntüsünün de basından yana olduğunu dile getirdi.

Yiğit, "Yığılca'da bir sosyolojik olay oluyorsa bu olay Türkiye'nin diğer yerlerinde de yaşanıyor ama sanki o olay ilk defa Yığılca'da yaşanıyormuş gibi lanse etmek yanlış. Bu olaylar her yerde yaşanıyor ama basın bunu "Yığılca klasiği" gibi aksettiriyor. Ben bunu Yığılca insanına haksızlık olarak görüyorum." ifadelerini kullandı.

 

Haber;E.Tınaz