Alınan bilgiye göre, Küçük Melen çayının Bahçeköy kesiminde mazot kokusu ve suda bulanma fark eden vatandaşlar durumu belediyeye ihbar etti.

İhbar üzerine harekete geçen Düzce Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri, dökülen maddenin kaynağını araştırması üzerine eski Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'nin kazan dairesindeki flor depolarından kaynaklandığı belirlendi. Ekipler, kazan dairesindeki depoların vanalarının çalındığını tespit ederek sorunun giderilmesi için çalışmalara başladı.
 


“Ölüp gideceğiz”
 
Yaşanan sıkıntıyı basın mensupları ile paylaşan Lütfü İnce şöyle konuştu:

“Hayvanlarımız dereden su içemiyor. Ördekler ve balıklar ölüyor. Bu nedir? Böyle bir şey olamaz. Yetkili yerlere haber verdik, hâlâ böyle bir durum var. Bir haftadır mazot, yağ, ne olduğu belirsiz bir şey. Sanırım geceleri kanalizasyondan, atık su salıyorlar. Koku var. Gece daha da yoğunlaşıyor. Evlerde duramıyoruz. Artık buna bir çözüm bulunması gerekiyor. Kesmeleri lazım bunu. İstanbul’un içtiği su buradan geçiyor. Biz de nereden su içtiğimizi bilmesek ölüp gideceğiz.”
 


“Floru tamamen kanalizasyondan arıtacağız”
 
Düzce Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü sorumlusu Asım Koçak, yaptığı açıklamada, kendilerine gelen ihbar üzerine çalışmaya başladıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Dün Akşam saat 12 itibari ile geldi bu şikâyet. Kanalizasyona flor ve mazotun karıştığıyla ilgili bir bilgi ulaştı. Dün akşam saat 02 civarında başladık araştırmaya. Bütün bacalarımızı tek tek açtık. Ta ki, bu akşam ki noktaya ulaşana kadar. Sıkıntının Aziziye Eski SSK Hastanesinin kazan dairesinden kaynaklandığı meydana çıktı. Bunun nedeni de vanaların döküm olması sebebiyle hırsızlar tarafından sökülmesi ve satılması sonucunda florun tamamen kanalizasyona verilmesinden kaynaklandığına ulaştık. Şu an hâlâ daha, bu florun kesilmesi için Düzce Belediyesi Su Kanalizasyon Müdürlüğü çalışmalarına devam ediyor. Lif floru tamamen kanalizasyondan arıtacağız.”

Haber: İ. İ. AYDOĞDU

 
Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ