Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ’nün “Büyük dönüşüm sloganı” ile başlattığı “Kent estetiği” projesinde çalışmalar yeniden başladı. Kısa süre içinde Düzce Belediye’si tarafından alt yapı sorunları giderilen ve üst yapı çalışmaları için ise başlatılan çalışmalar devam ederken araçları ile caddeyi kullanan vatandaşlar zor anlar yaşıyor.

Şehrin kalbi konumunda olan İstanbul Caddesi üzerinde bulunan ve çeşitli işlerini halletmek için çalışmaların devam ettiği caddeyi kullanan vatandaşlar, peyzaj, kanalizasyon ve elektrik kabloları için boş bırakılan kuyulardan dolayı ilerlemekte güçlük çekiyor.

Konu ile ilgili vatandaşlardan çokça şikâyet gelirken kuyu kurbanı olan bir aracın çevredekiler tarafından kurtarılmaya çalışıldığı anlar vatandaş kamerasına yansıdı. 0542 767 1881 numaralı Öncü Haber WhatsApp ihbar hattına gelen bir görüntüde caddeyi kullanan bir vatandaşın peyzaj için kuyuya aracının ön tekerini düşürdüğü ve çevredeki vatandaşlar tarafından kurtarıldığı görülüyor.

Öte yandan son zamanlarda Düzce’yi etkisi altına alan sağanak yağışlar nedeniyle cadde üzerinde oluşan su birikintileri vatandaşlara zor anlar yaşatırken caddede yapımına henüz başlayan üst yapı çalışmaları vatandaşların tepkisine neden oluyor. Çalışmaların yavaş bir şekilde ilerlemesi cadde üzerinde bulunan ve salgın sürecinden oldukça olumsuz etkilenen esnaf, çalışmaların bir an önce bitmesini istiyor.

Konu ile ilgili Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın ‘Yorumlu-Yorum’ programında cadde üzerindeki çalışmaları ela alması ve sürecin yavaş ilerlemesini gündeme getirmesinin ardından Düzce Belediye’si Fen İşleri Müdürü Okan Kaltu’dan bir açıklama geldi ve açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Takdir edersinizki 10 gün gibi kısa bir sürede 24 saat çalışarak hem söküm hemde bütün alt yapılarıda değiştirerek buna telekom sedaş mobesa ve kanal-su-yağmur hatları olmak üzere bütün alt yapımızı değiştirdik ve beton döküp esnafımız dükkanlarını açtığında bu sıkıntıları yaşamayacak ve ayağı çamura değmeyecek halde ihale sürecini beklemeye başladık.Bu iş sonuçta ihaleli bir iş ve takdir edersiniz bu işlerin yasal süreleri ve prosedürleri var.Şimdi o işlerde süreç içerisinde ilerliyor.Pazar günü taşlarımızı sahaya indirdik bu günde bismillah dedik ama hava şartları engel oldu.Bizim bütün hazırlıklarımız tamam ve gene 24 saat esası ile çalışıp Düzcemize ve esnafımıza en kısa sürede caddeyi teslim etmek boynumuzun borcu .Teşekkür ederim hayırlı akşamlar dilerim”