ZAFER BAYRAMI KUTLANDI

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 91. yılı tüm yurtta olduğu gibi Düzce'de de törenlerle kutlandı. İlk tören Anıtpark Meydanı'nda gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan tören sırasıyla Vali Ali İhsan Su, Düzce Jandarma Alay Komutanı Ramazan Akça ve Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram'ın Atatürk heykeline çelenk koyması ile son buldu. Törene Düzce protokolü tam kadro katılırken halkın 30 Ağustos Zafer Bayramı törenine ilgi göstermemesi dikkatlerden kaçmadı.

 

 

 

 

 


AYRI KUTLADILAR

Resmi tören sırasında artık siyasi parti ve STK'ların çelenk sunamaması nedeniyle tören sona erdikten sonra, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İşçi Partisi (İP), Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Eğitim-İş Sendikası bir araya gelerek ayrı bir tören düzenledi. Kendi çelenklerini koyduktan sonra açıklama yapan grup üyeleri, “30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 91. yıldönümünü, ülkemizi anlamsız bir savaşa sokmak isteyen çığırtkanların tehdidi altında kutluyoruz” şeklinde konuştu.

Yaptıkları açıklamada, “30 Ağustos, ulusumuzun özgürlük ve bağımsızlık düşüncesinin ölümsüz bir anıtıdır. 30 Ağustos bir ulusun kahraman ordusunun önderliğinde yedisinden yetmişine, kadınından erkeğine, malından canına, tüm varlığını ortaya koyarak özgürlük ve bağımsızlığın bedelini ödediğinin simgesidir” ifadelerini kullandı.

 

 



VALİ TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

Anıtpark Meydanı'nda gerçekleşen törenin ardından Vali Ali İhsan Su makamında tebrikleri kabul etti. Milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi parti kadrolarınının katılımıyla gerçekleşen tebrik kabulünün ardından Vali Ali İhsan Su, Düzce Jandarma Alay Komutanı Ramazan Akça ve Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram askeri araç ile tören alanını selamladı.

İstanbul Caddesi'nde gerçekleşen tören Binbaşı Mustafa Duru'nun günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla başladı. Binbaşı Mustafa Duru yaptığı konuşmada, “30 Ağustos'ta bağımsızlığımız söz konusu olduğu zaman Türk ordusunun gücünün nereye ulaşacağını gösterdik” ifadelerini kullandı.

Duru “30 Ağustos Zafer Bayramı cumhuriyetin temellerinin atıldığı eşsiz bir zaferdir. Türk ulusu için tarihte önemli bir dönüm noktasıdır. Bu zaferle Türk ulusu gücünü bir kez daha göstermiştir. Zafer Bayramı'nın 91. yılında aziz şehitlerimiz saygıyla anıyor ve gazilerimize şükranlarımızı iletiyoruz” dedi.

Konuşmanın ardından Aziziye İlköğretim Okulu öğrencilerinden İmran Aksoy ve Semanur Coşkun şiir okudu. Folklor gösterisi sonrası tören, resmi geçitle sona erdi.

 

 

 

 

 

 

Haber; M. YILMAZ