2019 yılında işlenen cinayet, kan davasına dönüştü. Merkez’e bağlı Esentepe Köyünde, 2019 yılında öldürülen Samet Ç’nin yakınları, cinayet zanlısının akrabalarına tarlada çalıştığı esnada pompalı tüfeklerle kurşun yağdırdı. Olayda 3 kişi hayatını kaybederken, bir kişi ağır yaralandı. Jandarma köyde yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Olay bu akşam saatlerinde Düzce Merkeze bağlı Esentepe Köyünde meydana geldi. Alınan bilgilere göre, 2019 yılında çocuk kavgası yüzünden çıkan ve Samet Ç’nin öldürülmesi ile sonuçlanan kan davasında, bu akşam saatlerinde silahlar konuştu.

Samet Ç’nin yakınları, cinayet ile ilgili sorumlu tuttukları karşı tarafın ailesini, tarlada çalıştıkları sırada bu akşam saatlerinde çapraz ateşe tuttu. Açılan ilk ateşte Ali G. ve Selma G. olay yerinde, Mithat G ise, kaldırıldığı Düzce Atatürk Devlet Hastanesinde doktorların tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybetti. Silahlı saldırıda ağır yaralanan Engin G’nin ise Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesinde tedavisine devam ediliyor.

Silahlı saldırganlardan 2’si olay yerinde yakalanırken, jandarma kaçan diğer iki kişiyi yakalamak için bölgede geniş çaplı arama çalışması başlattı. 

Silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden 3 kişinin yakınları, Düzce Atatürk Devlet Hastanesi önünde sinir krizleri geçirdi.

Köyden Çıkartılmışlar

Öte yandan, silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden 3 kişi ile saldırıda ağır yaralanan bir kişinin aileri ile birlikte 2019 yılında Esentepe Köyünü terk ettikleri, ancak olay esnasında yeniden köylerine gelerek kendilerine ait fındık tarlasında çalıştıkları öğrenildi.

Jandarma ekiplerinin olası bir gerginliğe karşı, köyde aldığı güvenlik önlemleri devam ediyor.