Akçakoca’yı daha iyi bir kent yapma vaadiyle yıllar sonra ağlaya ağlaya muradına erip başkanlık koltuğuna oturan Okan Yanmaz ve ekibi sergiledikleri kötü yönetimle, belediyeyi işçilere maaş ödeyemez hale getirdi. 1 değil 2 değil tam 3 aydır maaş alamayan belediye personeli, biriken faturalar ve borçlar yüzünden adeta perişanlık yaşıyor. İşçilerin maaşını aylardır ödemeyen ancak her ay maaşları hesaplarına sorunsuz yatan üst yönetim ise acilen çözmesi gereken bu soruna sadece seyirci kalıyor.

İşçine maaş yok, lüks harcamalara devam!

Katamaran gibi lüks bir tekne için salgına rağmen yüz binlerce lira harcama yapan, ancak karşılığında beklediği ilgiyi göremeyen, kentin her yanını yüksek maliyetli heykellerle donatan Akçakoca Belediyesi’nin ekonomik darboğazda olduğu gerekçesiyle uzunca bir süredir çalışanların maaşlarını ödememesine tepki sesleri yükseldi.

“Çalışırken dilenci durumuna düştük”

Maaş alacakları 3’üncü ayına giren temizlik personeli Oktay Karaçayır bu duruma isyan ederek ‘açız’ dedi.

Tüm personelin kendisiyle aynı durumda olduğunu belirten Karaçayır, belediyenin maaş politikasının altında ezildiklerini, son zamanlarda geçim sıkıntısı içine düştüklerini, çalışırken dilenci durumuna düştüklerini ileri sürdü.

Uzunca bir süredir eve yiyecek alamadığını belirten temizlik personeli Karaçayır, üniversitede okuyan 19 yaşında bir çocuğu olduğunu, eve aldığı yumurtaları bile bitmesin diye kendi yemeyip çocuğuna bıraktığını dile getirdi.

Boş buzdolabını önünde açıklama yapan Karaçayır, sabah 07.00 gibi temizlik için sokaklara çıktığını, bu soğuk havalarda düzgün beslenemediği için zaman zaman tansiyonunun düştüğünü söylerken, ”3 gündür ağzıma bir lokma koymadım.” şeklinde konuştu.

“İntiharın eşiğine geldim”

Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ın çalışanlarının maaşını düşünmeden hareket ettiğini ileri süren Karaçayır, ”Pandemi döneminde gemi alımına ve Çuhallı’ya dikilen 300 bin liralık heykele ne gerek vardı?” ifadelerini kullanırken, maaş veremeyen belediyenin bu tip harcamalarını eleştirdiği konuşmasının sonunda, “İntiharın eşiğine geldim.” dedi.