1 Kasım 1988 tarihinde kapılarını açan Türk Kızılayı Özel Akçakoca Huzurevi binası için bir süre önce Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı deprem analiz raporları doğrultusunda “yenilenme” kararı aldı. 31 personel ile 63 yaşlıya hizmet verilen bina yıkılıp ya mevcut yere ya da Akçakoca’da farklı bir adrese yeni bina yapılacak. Ancak bu süreçte huzurevi binasının yeri ve yaşlıların İstanbul’un Kartal ilçesinde bulunan konukevine götürülecek olması tartışmaları da beraberinde getirdi. Bu konuyla ilgili ilçedeki tüm ilgili kesimler ortak paydada buluşmak için düzenlenen toplantıda bir araya geldi.


Toplantıya, Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ın yanı sıra, siyasi partilerin ilçe başkanları ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı.

12 milyon liralık bir bütçe ayrıldı
Toplantıda ilk konuşmayı yapan AK Parti İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu, son süreçte konuyla ilgili olarak milletvekilleri ve Kızılay Genel Merkez yöneticileriyle görüşmeler yaptığını söyleyerek, son durumda binanın yıkıldığı yere yapılmasından ziyade, yine Akçakoca’da fakat daha büyük bir araziye yapılmasının düşünüldüğünü, bunun için 12 milyon liralık bir bütçenin de ayrıldığının kendisine söylediğini belirtti

Yanmaz: Siyasi partilere çok fazla iş düşüyor
Daha sonra açıklama yapan isim ise Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz oldu. Başkan Yanmaz, belediye olarak her türlü imkanı vermeye hazır olduklarını söyleyerek konuşmasına başladı.
STK’ların bu meselede ortak ses çıkarmasının önemli olduğuna vurgu yapan Yanmaz, siyasi partilere çok fazla iş düştüğünü söyledi.

“Belediye olarak imar konusunda her türlü yardıma hazırız”
Yanmaz ayrıca, Akçakoca Belediyesi’nin elinde alternatif yer yapılacak büyüklükte arazi olmadığını fakat binanın aynı yere yeniden yapılması aşamasında, belediye olarak imar konusunda her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını ifade etti.


Resmi makamlardan bir açıklama bekleniyor
Bu işin süratle olmasının gerekliliğine de işaret eden Yanmaz, belediye olarak Kızılay’ın her türlü yanında ve destekçisi olduklarını fakat bu işin nasıl yürüyeceği, bina yapılacaksa ne şekilde yapılacağı gibi konularda resmi ağızlardan bir açıklama yapılmasının şart olduğunu söyledi.
Daha sonra açıklama yapan katılımcılar, fikirlerini paylaştı.