Düzce merkez ve ilçelerinde kuvvetli yağışlar sonucu yaşanan sel ve heyelan sonrası, Düzce Valisi Cevdet Atay koordinasyonunda, hayatın normalleşmesi ve yaraların sarılması amacıyla başlatılan çalışmalar aralıksız devam ediyor.

17-18 Temmuz 2019 tarihlerinde meydana gelen sel felaketinden 2 yıl sonra yine dere taşkınlarının yol açtığı afetlerle yüzleşen adreslerden biri olan Akçakoca’da İl Özel İdaresi, DSİ ve Akçakoca Belediyesi ekipleri zarar gören köy yollarını yenileme çalışmalarını sürdürüyor.

Düzce Valiliği’nden yapılan açıklamada, Akçakoca’da selden en fazla etkilenen Esmahanım ve Dilaver köylerini bağlayan yolun yaşanan toprak kayması sonucu ulaşıma kapandığı ve onarılması için çalışmaların bu bölgede yoğunlaştırıldığı aktarıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Esmahanım - Dilaver Köyü Bağlantı Yolu 1050 metre uzunluğunda kopma oluşmuştur. 2 ekskavatör, 1 greyder, 1 yükleyici ve 19 kamyon ile 29.400 m3 yol dolgusu yapılarak. Yol ulaşıma açılmıştır.”

Düzce’de geçtiğimiz hafta etkili olan kuvvetli sağanaktan sonra en çok yağış alan bölge olan Çilimli başta olmak üzere Cumayeri ve Akçakoca ilçeleri ile Konuralp ve Boğaziçi beldelerinde derelerin taşması nedeniyle büyük tahribat meydana gelmişti.