Akçakoca Belediye Meclisi üyeleri, 2022 Yılı Ocak Ayı Toplantıları ilk birleşimi için dün meclis toplantı salonunda bir araya geldi. Toplantıya Başkan Yardımcısı Şenol Yazgan başkanlık etti.

YANMAZ’IN OLMAMASI ŞAKALARA KONU OLDU

Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ın bulunmadığı mecliste kararların tamamı tüm üyelerin oy birliğiyle alındı. Gündem maddelerinin kısa sürede karar bağlanması üzerine bazı üyelerin, ‘Başkana söyleyelim artık katılmasın, kararlar daha hızlı geçiyor.’ şakası salondan kahkahaların yükselmesine neden oldu.

Keyifli geçen meclis oturumunda 17 madde ve 2 ek gündemden oluşan 19 madde tek tek ele alındı.

Ağırlıklı olarak imar konularının yer aldığı meclis gündeminde belediyeye ait olan ve büyüklükleri 10 metre ile 60 metrekare arasında değişen farklı atık parsellerin komşu maliklere satışı konusu oylandı.

Oturumda, bazı müdürlüklerin işleyişlerinde yapılan değişiklikler ile bazı müdürlüklerin görev alanına giren çeşitli tarife değişiklikleri ele alındı.

AKÇAKOCA BELEDİYESİ DENETİM KOMİSYONU SEÇİMİ YAPILDI

Öte yandan toplantıda ayrıca yeni sene için belediye denetim fonksiyonunu yerine getirecek olan denetim komisyonu seçimi yapıldı. Gizli oylama ile yapılan seçimler için MHP grubu Mesut İnceoğlu ve Hanife Tetik’i önerirken, AK Parti grubu Tarık Cingirt’i önerdi. Kapalı zarf usulüyle gerçekleşen oylama ve sayım sonunda ismi geçen meclis üyeleri oy birliği ile seçildi.

Buna göre, Belediye Meclis Denetim Komisyonu Başkanı Mesut İnceoğlu olurken, başkan yardımcıları da Hanife Tetik ve Tarık Cingirt oldu.