Akçakoca’nın deniz sezonunu uzun tutmaya ve denizde güvenliği sağlamaya yönelik çalışmanın ilk ayağı bugün başladı. Kum tutması ve sert rüzgârlarla dalgaları önleyici özellikleri sebebiyle yapılması planlanan dalgakıranlar için ilk kazma vuruldu.

Akçakoca Merkez Camii karşısında ekskavatör ile başlatılan çalışmaya bugün itibariyle start verilirken söz konusu alanda yer alan otoyol dubalarla ikiye bölündü. Ekskavatör ile açılan yoldan dolgu malzemesi getirecek kamyonlar için çalışma alanı ve güzergâhı belirlendi. İlk etapta 3 adet yapılması planlanan, toplamda 9 adet yapılacak olan kıyı mahmuzlarının yapımının 3 yılda tamamlanmasının  hedeflendiği öğrenildi.

Kıyı mahmuzları için yürütülecek olan çalışmanın ise mart, nisan, mayıs ve haziran aylarında şehir merkezinde yürütüleceği, turistlerin akın ettikleri yaz sezonunda ise esnaf ve vatandaşların olumsuz etkilenmemesi için çalışmaya ara verileceği öğrenilirken, şehir merkezine yapılacak olan mahmuzların ardından, ikinci etap çalışması olarak da Akçakoca – Alaplı yolu üzerindeki Döngelli deresi açığında çalışmanın devam edeceği bilgisine ulaşıldı.