Palamutta artık bolluğun olmayacağını belirten Karakaş,” Palamut sezonunun iyi geçmeyeceğini sezon başında da söylemiştik tahminlerimiz çerçevesinde. Söylediğimiz gibide oldu. Az bir balıkçılık var.  Karadeniz palamut samsun tarafına geçmiş durumda. Buradan geçerek oradan doğuya gitti. Deniz istenilen soğukluğa ulaşmadı. Palamut sezonu belki de böyle geçecek. Palamutta bolluk olmayacak ama diğer balıklarda bolluk olacak beklentimiz bu şekilde” dedi.

UMUDUMUZ KALMADI

Karakaş “Palamuttan umudumuz yok” diyerek şunları kaydetti:

Palamuttan öyle para kazabileceğimiz bir pozisyonumuz yok. O yüzden palamuttan bu sene umudumuz yok. Hamsi bu sene olacak. Eylül ayında bu şekilde tezgahlara yansıması kendi bolluğunu göstermiş durumda. Önümüzdeki günlerde fırtınaları bekliyoruz. Denizin soğumasıyla birlikte hamsinin bollaşacağını düşünüyoruz. Havaların soğuması balık çeşitlerinde artma ve bolluk yaratacak.

Şuan bolluk yaşayan balıklar görüyorsunuz. Barbun, mezgit balığı Karadeniz balıklarında palamut hariç diğerlerinde eksiklik yok. Hatta diğer yıllara göre daha da çok bolluk olacağını düşünüyoruz.”

HABER: Soner Şen / Akçakoca