Yeşille mavinin buluştuğu, Batı Karadeniz’in incisi Akçakoca’da turizmin canlandığı şu günlerde yol sıkıntısı çekiliyor.

Akçakoca’da doğa turizmi denilince ilk akla gelen yerlerden olan Aktaş Köyü’ndeki Aktaş Şelalesi’nin uzun süredir düzeltilmeyen yolu hem ilçe halkına hem de turistlere zor anlar yaşatıyor.

Trekking yapmak isteyenlerin uğrak noktası olan şelaleye ulaşımda çekilen sıkıntıyı gündemine alan CHP Akçakoca İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile yolda gerekli olan çalışmaların yapılması için yetkilileri göreve davet etti.

Aktaş Şelalesi yolunun düzeltilmesi için çağrı yapan İlçe Başkanı Abanoz, şu ifadeleri kullandı:

“Malumunuz üzere Aktaş şelalesi yolu için defalarca sizler tarafından haber yapılmasına rağmen hiçbir çalışma yapılmamıştır. Takdir edersiniz ki havaların ısınmasıyla turizm sezonu açıldı. İlçemiz çok sayıda yerli, yabancı turist ağırlamakta. İlçemizin denizinden istifade etmek isteyenler olduğu gibi doğasından da istifade etmek isteyenler olacaktır. Oradaki misafirlere hizmet veren işletme sahipleri de bu durumdan mağduriyet yaşamaktadır. Doğasına sahip çıkmayan zihniyetler maalesef burada da kendini açığa çıkarmıştır. Denizi, doğası ile övündüğümüz güzelim Akçakoca'mızın değerlerine sahip çıkmayan tüm yöneticileri bir an önce göreve davet ediyoruz.”