Hafta içi vakit bulamayan vatandaşlar, hafta sonu kısıtlamaya dahil olmadan kan bağışında bulunabiliyor. Bu doğrultuda Türk Kızılayı Akçakoca Şubesi yönetimi, hafta sonu kan bağışı kampanyasına daha çok vatandaşın destek vermesi ve bu sayede azalan kan stoklarını arttırmak için günler öncesinden hazırlıklara başladı.

Kadın kolları, gençlik kolları ve gönüllüleriyle beraber dört koldan çalışan, hem çarşı esnafının dükkan camlarına broşürler asan hem de köylere ziyaretler gerçekleştiren Kızılaycılar, kan stoğunun azaldığını öne çıkartan duyurularla bağışa olan ilgiyi yüksek tutmayı başardı.

Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşları teker teker gezilerek çalışanlar bağış organizasyonuna davet edilirken, kan bağışı yapmayı düşünen vatandaşlar da aranarak kendilerine bilgi verildi.

Ekip halinde çalışan Kızılay personeli ve gönüllülerin çağrılarına halk da yüksek bir katılım gösterdi. Cuma ve cumartesi günü alınan kan bağışları toplamı 215 üniteyi bulurken, bu sayı ile pandemi kısıtlaması koşullarında nüfusa oranla toplanan en yüksek kan bağışı olarak Türkiye rekoru kırıldı.

Kan bağışında bulunmak için sıraya girenler arasında engelli bir vatandaş da vardı. Ayrıca idareci ve siyasiler de destek için ‘Biz de varız’ dedi. CHP İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz’un partili arkadaşlarıyla kan bağışında bulunması kadar, Belediye Fen İşleri Müdürü Yasin Efe’nin eşiyle birlikte kan vermeye koşmaları takdirle karşılandı.

Türk Kızılayı Akçakoca Şubesi Başkanı Özkan Öztürk, yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

”Yerel basına verdiğimiz duyuru metinleri sayesinde Akçakoca halkı yoğun ilgi gösterdi. Kısıtlama günlerinde olmamıza rağmen çok güzel bir sayı yakaladık. Kan bağışına gelen tüm vatandaşlarımıza ve emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum.”