İzmir'de geçen yıl kasım ayında Juvenil Miyelomonositik Lösemi (JMML) teşhisi koyulan Öykü Arin Yazıcı'ya umut olmak için Düzce de dahil olmak üzere yurt içinde ve dışında binlerce kişi, kök hücre bağışında bulundu. 11 Nisan 2019 tarihinde Medical Park Antalya Hastanesi'nde tedaviye alınan Öykü Arin'e, annesi Eylem Şen Yazıcı'dan yarı uyumlu nakil yapıldı. Nakil olumsuz sonuçlanınca 26 Haziran'da babası Çağdaş Yazıcı tarafından nakledilen yarı uyumlu kök hücre yüzde 98,5 oranında tuttu. Hastaneye yakın bir bölgedeki eve taburcu olan Öykü Arin'den ekim ayında güzel haberler gelmeye başlamıştı. Anne Eylem Şen Yazıcı'nın sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraflarda Öykü'nün artık saçı çıkmaya başladığı, kirpikleri, kaşlarının belirginleştiği görülmüştü.

Akçakoca'da 8 Kasım'da yapılacağı duyurulan kök hücre bağışı kampanyası ise 4.5 yaşındaki lösemi hastası Öykü Arin’e tekrar kök hücre nakli yapılması gerektiğini ortaya çıkardı.

Lösemi hastası Öykü Arin’e ihtiyacı olan kök hücrenin bulunabilmesi için Cuma Günü Akçakoca’da kan alımı yapılacak.

Akçakoca Kaymakamlığı, Akçakoca Belediyesi, Düzce Kızılay Kan Merkezi ve Türk Kızılayı Akçakoca Şubesi’nin organize ettiği kampanyaya tüm vatandaşların duyarlılık göstermesi ve umut olması çağrısı yapıldı.

8 Kasım Cuma günü Cumhuriyet Meydanı'nda saat 10:30 ile 18:00 saatleri arasında gerçekleşecek. Ayrıca 22 Kasım 2019 Cuma Günüde saat 09.00 ile 17.00 saatleri arasında da kan alımı yapılacağı duyuruldu.