Türkiye'nin fındık üretiminin yüzde 27'sini karşılayan Düzce'de hasadın sonuna gelinirken, ürünler hızla pazara inmeye başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fiyat açıklamasının ardından hazırlıklarını tamamlayan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Düzce’nin Akçakoca ilçesindeki deposunun kapılarını randevu sistemi ile üreticilere açtı.

Bilindiği gibi TMO, önceden randevu alan üreticilerden Giresun kalite fındığın kilogramını 27, levant kaliteyi 26,5 ve sivri kaliteyi 25,5 liradan alıyor.

İlk gün üreticilerin TMO'ya ilgisinin oldukça fazla olduğu gözlense de yaşanan aksaklıklar, üreticiler tarafından tepkiyle karşılandı. Randevu alarak alım deposuna gelen fındıkçılar, bekleyişin saatler alması yüzünden zaman zaman çileden çıktı.

Hasançavuş Köyü’nden fındığını TMO alım merkezine getiren Mehmet Ali Sakarya, ilk günden dolayı bazı aksaklıkların yaşandığını söyledi. Sabahın erken saatlerinden bu yana fındığını teslim etmek için beklediğini ancak sadece 3 parti malın alındığını dile getiren Sakarya, sistemim ağır işlediğini vurguladı.

Bir diğer üretici Nilgün Akın da uzun süren bekleyişten memnun olmadıklarını dile getirdi. Sistem arızası nedeniyle işlerin yavaş yürüdüğünü söyleyen Akın, sabahtan beri beklemekten dert yandı.

Bir başka üretici ise, saat 10:00-11:00 gibi geldiklerini ama henüz fındığını teslim edemediğini söyledi.