Yeni Tip Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında getirilen kısıtlama ve yasaklardan en çok etkilenen ülke genelinde olduğu gibi, Düzce’de de esnaf kesimi oldu. Zor bir süreçten geçen ve ayakta kalabilmek için büyük bir mücadele veren esnaflar, bağlı bulundukları odaların kendilerine sahip çıkmadıkları konusunda ses yükseltirken, benzer açıklamalar siyasilerden de geliyor.

CHP Akçakoca İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz, Akçakoca Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nedim İşgören’i esnafların yaşadığı sıkıntılarla ilgilenmeye ve çözüm üretmeye davet etti. 

İşgören’e hitaben yaptığı açıklamada Abanoz,“Sayın Nedim İşgören; bankalar açık, vergi daireleri açık, fatura ödeme yerleri açık, borç ödeme noktaları açık, esnaf kapalı!” diyen Abanoz, İşgören’e, “Esnafın hakkını arayın” çağrısında bulundu.

“Adalet bunun neresinde?”

Abanoz, “Esnaf kardeşlerimiz için bir çözüm, bir bildiri, bir kaç ümit verici söz, ama mamafih tavrınız “Ne şiş yansın ne kebap.” Borç yükü önüne geçilemez hal aldı. Allah aşkına bu insanlar bitiyor, bitiyor. Zincir marketler alıyor, satıyor. Küçük esnaf rekabet edemez halde. Bırakın iflas etmeyi, iflasın eşiğini geçeli kaç ay oldu. Adalet bunun neresinde? Sosyal medya hesaplarından değil, deri kaplama koltuklarınızdan, senelerce işgal ettiğiniz odalardan dışarı çıkın eyleme dönüştürün, esnafın hakkını savunun, adalet isteyin hakkımızı alın, hakkımızı arayın. Size, her binanın altında mantar gibi çoğalan zincir marketlerden değil, küçük esnaftan geliyor aidat öyle değil mi? Pandemiymiş bak hele. Virüs sadece küçük esnaftan mı bulaşıyor. Adam mı seçiyor bu virüs? Evet seçiyor tıpkı ait olduğu zamanın hükümeti gibi.” ifadelerini kullandı.

“Her şeyi ellerine yüzlerine bulaştırdılar”

İşgören’i Akçakoca’daki esnafların durumunu görmezden gelmekle suçlayan Abanoz, son olarak şunları kaydetti: “Esnafın sorunları ile ilgili sessiz kapat/aç genelgeleriyle ülkeyi yönetmeye çalışıyorlar. Her şeyi ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Lokantalar, kafeler, kahvehaneler, restoranlar, pazarcı esnafı, manavlar, bakkallar, tekeller, market, kasap, kuruyemişçi, tatlıcılar ve niceleri. Sesiniz çıksın sesiniz. Kafanızı kumdan çıkarın.”  

HABER: Savaş ARI