İlçede yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, liman bölgesinde bulunan balıkçı barınağının son durumunu yerinde inceledi.

Buradaki programı esnasında Akçakoca’ya turist olarak gelen İsviçreli bir aile ile karşılaşan Başkan Yanmaz, onlara yakınlık göstererek Akçakoca konusunda bilgilendirmede bulundu. Yanmaz’ın samimi davranışı konukların hoşuna gidince uzun süren bir sohbet başladı.

Turistlere nereli olduklarını soran Yanmaz, İsviçre cevabını aldı. Yanmaz, daha sonra konuklara ‘Ben Akçakoca’nın belediye başkanıyım. Burada eğleniyor musunuz?’ diye sordu. İsviçreli turist de eğlendiklerini ve özellikle yemeklerin çok güzel olduğunu belirterek, “Benim kızım da Kocaalili bir Türk ile evli.” şeklinde cevap verdi. Başkan Yanmaz, koyu sohbetin ardından turistlere kavrulmuş fındık ikram etti.

Başkan Yanmaz, akıcı İngilizcesi ile hem turistleri hem de etrafta bulunanları mest ederken, Avrupalı turistlerden ülkelerine döndüklerinde Akçakoca’yı tanıtmalarını ve davet etmelerini istedi.

“GÖNÜL RAHATLIĞIYLA AKÇAKOCA’YA GELİN”

Öte yandan Marmara Denizi’nde ortaya çıkan ve Ege’de de görülmeye başlanan müsilaj sorununun Kaadeniz’de olmadığına vurgu yapan Başkan Yanmaz, “Bütün Türkiye’yi özellikle yakın bölgelerimizdeki yurttaşlarımızı Akçakoca’ya davet ediyoruz. İnsanlarımız buraya geldiği zaman rahatlıkla denize girecekler ve insanların Akçakoca’mızın güzelliklerini sevecekleri inanıyorum. Bu anlamda tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını Akçakoca’mıza davet ediyorum.” Sözleriyle vatandaşlara yaz tatili için Akçakoca’ya gönül rahatlığı ile gelebileceklerini söyledi.