Düzce’de dün akşam saatlerinden itibaren devam eden ve bugünde şiddetini arttırılan sağanak yağış nedeniyle Düzce İl Özel İdaresi, AFAD, merkez ve ilçe belediyeleri, herhangi bir sel olasılığına karşı ekiplerini hazır halde bekletiyor.

Geçtiğimiz yıl sel felaketinin vurduğu Akçakoca’da aralıklarla devam eden ve yer yer şiddetini arttıran sağanak yağış nedeniyle Belediye ekipleri harekete geçti. Akçakoca ilçesinde dere yataklarında bulunan köprülerin altında iş makineleri ile tıkanmalara karşı temizlik çalışması yaptı.

Gün boyu süren çalışmaları Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, çizmelerini ve yağmurluğunu giyerek yakından takip etti.

Meteoroloji uyarı üstüne uyarı yapıyor…

Öte yandan, Meteoroloji tarafından yarın için yeni bir kuvvetli sağanak yağış uyarısı yapıldı. Yapılan uyarıda, özellikle dere yataklarında konutları bulunan vatandaşların, evlerini tahliye ederek güvenli yerlere gitmeleri konusunda uyarıldı.

Meteoroloji tarafından yapılan uyarıda, yarın sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olması beklendiği, bu nedenle Düzceli vatandaşların yağış anında sel, ani su taşkınları, yıldırım düşmesi ve trafikte yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.  Düzce ve çevresinde etkisini sürdüren sağanak yağışların önümüzdeki hafta sonuna kadar devam etmesi tahmin ediliyor.