Geçtiğimiz günlerde, Akçakoca Belediye Başkanı Mehmet Okan Yanmaz tarafından yakınlarına rant sağlamak amacıyla Sapak bölgesi ve Beyhanlı Sapağında bölge halkına ve meclis üyelerine danışılmadan imar kararı alındığı yönündeki iddialar gündeme bomba gibi düşmüştü.

Konunun gündeme taşınmasıyla Öncü Medya Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal kendisinin hazırlayıp sunduğu “Yorumluyorum” programında meseleyi enine boyuna değerlendirmiş, bölge halkıyla yaptığı görüşmeler sonucunda hem meclis üyelerine hem belediye başkanına “bu kararı iptal edin” çağrısında bulunmuştu.

“MECLİS ÜYELERİ İTİRAZ DİLEKÇESİ SUNMUŞTU”

Yapılan çağrının üzerine AK Partili Akçakoca Belediye Meclis Üyeleri harekete geçerek karara itiraz etti. Sosyal medyadan da paylaşılan itiraz dilekçesinde şu ifadelere yer verilmişti; “Akçakoca Belediyesi kasım ayı meclis oturumunda 10 kabul 4 ak parti grubu olarak ret verdiğimiz mevzuata aykırı şekilde Başkanlık oluru ile sapak bölgesinde ve Beyhanlı sapağında yapılan 3 adet imar tadilatına Meclis üyelerimiz tarafından itiraz edildi.

Söz konusu imar tadilatları ile (DAP) değer artış payları hiçe sayılarak ayrıca tadilata konu alanlardaki diğer vatandaşlarımızı mağdur edecek şekilde oldubittiye getirilmek istenmiştir. Söz konusu 3 adet imar tadilatına bugün saat 10.30 itiraz itibari ile AK Parti yerel yönetimler başkanımız Burhan işleyen ve Meclis üyelerimiz bir araya gelerek Belediye şehircilik ve imar müdürlüğü ne verdiler. Yapılan itirazın dikkate alınarak yanlıştan dönülmesini temenni ediyoruz kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz... AK Parti Belediye Meclis üyeleri ve yerel yönetimler Başkanı”

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA GELDİ

Bu iddiaların kamuoyunda geniş yer bulması ve Meclis Üyelerinin de kararın iptalinde etkin rol oynamasının ardından konu Akçakoca Belediye Meclis Gündemine taşındı.

Mecliste ele alınan konu bütün yönleriyle tartışılarak karara bağlandı. Konuya ilişkin alınan karar Akçakoca Belediyesi tarafından kamuoyu ile paylaşıldı.

Meclis gündemine girerek tartışılan Sapak Bölgesindeki imar değişikliği kararına ilişkin alınan kararda şu ifadelere yer verildi; “Akçakoca Belediye Meclisi’nin, Kasım ayı oturumunda Döngelli köyü mücavir alan sınırı içinde yer alan 0 ada 48 no.lu parsel için oy çokluğu ile aldığı imar değişikliği tasarrufu tamamıyla kamu yararına olup,

1-Tapunun Döngelli köyü (mücavir) 0 ada 48 no.lu parseli özel mülkiyette olup bu parselin tamamı fiilen yol olarak kullanılmaktadır.

2-Fiilen işgal edilen ve yol olarak kullanılan söz konusu parselin kanunen Belediye tarafından kamulaştırılması gerekmektedir.

3-Tasarruf Tedbirleri göz önünde bulundurularak, kamulaştırma maliyetinden tasarruf sağlanması tercih edilmiştir.

4-Belediye tarafından yapılan bu imar plan tadilatı sonucunda hiçbir parsel sahibi mağdur edilmemiştir.

5- Sosyal Medya ve bazı haber sitelerinde yer aldığı üzere;  bir parsele rant sağlandığı ve diğer parsellerin mağdur edildiği,  Belediye tarafından ruhsat verildiği halde devam eden bir inşaatın yolunun kaldırılarak mağdur edildiği yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Yapımı devam eden duvar/depo ya ait Belediyemizce verilen ruhsat veya izin bulunmamakta olup, söz konusu yapı mühürlenmiştir.

6- Belediyemizce re ’sen yapılan imar plan planı tadilatında kamu yararı ve Belediye menfaati bulunmaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Akçakoca Belediye Başkanlığı”