Melenağzı sokakları karanlıktan kurtuldu. Akçakoca’nın Melenağzı Köyü’nde SEDAŞ’ın sokak aydınlatma hizmetini köy halkına faturalandırmak istemesi ve köy halkının da buna itiraz etmesi sonucu direkler sökülmüştü.

Melenağzı Köyü’nün işlek yollarını karanlığa gömen SEDAŞ’a tepki gösteren köylüler, durumu köyü ziyaretleri sırasında CHP Akçakoca İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz ve CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’a iletti. Köy halkını adeta cezalandırır şekilde SEDAŞ’ın direkleri söktüğünü öğrenen Abanoz ve Tanal, yeniden sokak lambalarının yanması için gereken girişimlerde bulunacaklarının sözünü verdi.

Milletvekili Tanal, köyde yaşanan aydınlatma sıkıntısının çözülmesi amacıyla Düzce Valisi Cevdet Atay’ı ziyaretinde konuyu gündeme getirdi. Bunun üzerine Vali Atay’ın talimatıyla köyde sökülen elektrik direkleri yeniden dikilerek köyün aydınlatılması sağlandı.

Bu duruma en az köy halkı kadar sevinen Abanoz, teşekkür amacıyla yaptığı açıklamada, duygularını şu sözlerle ifade etti:

“Melenağzı Köyü’nde ziyaretimiz esnasında köy halkının ve muhtarın talebi üzerine, çalışmayan aydınlatma direklerini basının ve bize eşlik eden İstanbul Milletvekili Sayın Mahmut Tanal’ın, Sayın Düzce Valisi’ne konuyu iletmesi üzerine SEDAŞ ekipleri çalışmalarını tamamlamışlardır. SEDAŞ çalışanlarına ve alakalarından dolayı Sayın Düzce Valimiz ve Milletvekilimiz Sayın Mahmut Tanal’a teşekkür ederiz.”