Düzce’nin ihtiyaçlarına yönelik yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün öncülüğünde, Düzce Belediyesi ve hayırsever iş insanı Kamil Çilingir’in desteği ile Şehir Mezarlığı’nda inşa edilen Taziye Hizmet Binası, Cuma namazının ardından gerçekleştirilen törenle hizmete alındı.
Açılış programına, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, İş insanı Kamil Çilingir, Belediye Başkan yardımcıları, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
“Vefanın, dayanışmanın ve maneviyatın hayat bulduğu bir buluşma noktası”
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, taziye evinin Düzce için önemli bir ihtiyaç olduğunu vurguladı. Başkan Özlü konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Taziye evi şehrimiz için önemli bir ihtiyaçtı. Düzceli kardeşlerimizin talepleri ve beklentileri doğrultusunda, Kamil Bey’in katkılarıyla bu binayı inşa ettik. Bu kıymetli yapı sadece sıradan bir bina değildir. Vefanın, dayanışmanın ve maneviyatında hayat bulduğu bir buluşma noktasıdır. Binamız bodrum ve zemin kat olmak üzere toplam 350 metrekare kapalı alana sahiptir. Ayrıca 80 metrekare yarı açık teras alanıyla da vatandaşlarımıza hizmet edecek. Bu binayı inşa ederken, sosyal ihtiyaçları da göz önüne aldık. Bay ve Bayan şadırvanları, lavabolar ve dinlenme alanlarını bir bütün olarak ele aldık.”
“Medeniyetimize yakışır bir proje”
Projenin medeniyetimize yakışır olduğunu belirten ve emeği geçen herkese teşekkür eden AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, “Bu işler hafif gibi görünse de kıymetli ve vizyon işlerdir. Düzce’de ilk defa yapılan bir iş, o anlamda sayın başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Medeniyetimize yakışır bir proje, çünkü biz acı ve tatlı günde bir arada olan bir milletiz, böyle bir medeniyetten geliyoruz. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” İfadelerine yer verdi.
Konuşmalarının ardından, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, hayırsever iş insanı Kamil Çilingir’e Taziye evine katkılarından dolayı plaket takdim etti. Kuran’ı Kerim Tilaveti ile devam eden programın ardından, Taziye Hizmet Binası Düzceli vatandaşların hizmetine açıldı.
Haber: Zeki AŞIKOĞLU
Kamera: Liva ÜNSAL