Beyköy Belediyesi, belde de yapılan çalışmaların yanı sıra kültürel etkinliklere de ağırlık vermeye devam ediyor. Bu kapsamda Belediye tarafından 2025’in son günlerinde Hamsi Festivali düzenlenecek. Düzenlenecek festivalde binlerce ton hamsi, katılan vatandaşlara ikram edilecek. Hamsinin yanı sıra Karadeniz’in sevilen sanatçılarının vereceği konserlerle Karadeniz rüzgarını beldeye taşınacak.

UYGUN TEDAVİYLE SAĞLIKLI VE KALİTELİ BİR YAŞAM SÜRÜLEBİLİR
UYGUN TEDAVİYLE SAĞLIKLI VE KALİTELİ BİR YAŞAM SÜRÜLEBİLİR
İçeriği Görüntüle

Beyköy Hamsi

“Gelenekselleştirmek için yola çıkıyoruz”

Beyköy Belediye Başkanı Fatih Ocak, festivalin bu yıl ilkini gerçekleştireceklerini ve geleneksel olarak yapmak için çalışmalara başladıklarını belirterek, “ Beyköy’de Karadeniz rüzgârı esiyor. Kültürel Etkinliklerimiz kapsamında, bu yıl ilkini düzenleyeceğimiz Hamsi Festivali ile hemşehrilerimizle buluşmanın heyecanını yaşıyoruz. Festivalimizde, Hamsi ve içecek ikramları, halk oyunları gösterileri, yerel sanatçılarımızın sahne alacağı konserler yer alacak. Karadeniz kültürünü, horonun coşkusunu ve dayanışma ruhunu hep birlikte hissedeceğimiz bu anlamlı etkinliğimize tüm hemşehrilerimi ve halkımızı davet ediyorum” dedi.

Turkuaz Sosyal Tesisleri’nde yapılacak olan festival, 26 Aralık Cuma günü saat: 17.002de başlayacak ve 23.00’a kadar devam edecek.